În prezent, o femeie divorțată sau o mamă singură nu mai este un lucru neobișnuit, dar erau timpuri când femeile, fiind judecate de societate sau chiar de propria familie, nu aveau curajul să încheie o căsnicie. Mama jurnalistei Natalia Morari, Raisa Guțu, a făcut dezvăluiri emoționante în cadrul emisiunii Iubește viața cu Tatiana Granciuc, povestind care au fost motivele ce au dus la divorț și cât de greu i-a fost să fie mamă singură, dar și cât de fericiți erau atunci când au rămas în trei.

Raisa Guțu și-a crescut singură copiii, în perioada în care zahărul și laptele nu puteau fi cumpărate oricum și oricând. Decizia de a divorța i s-a dat greu, mai ales că era perioada în care divorțul era un adevărat tabu. Iată cum a reușit să o ia de la capăt și cum s-a descurcat singură cu doi copii și trei job-uri.

A făcut-o de dragul copiilor săi.

Între o familie nesănătoasă și incompletă a ales modelul al doilea: „Curajul mi-a fost acela că eu m-am gândit că doresc să-mi pot educa copiii așa cum trebuie. (…)

Am văzut diferite situații când eram căsătorită și am văzut că copiii nu se simt bine. Și am hotărât. A fost greu să iau această hotărâre. Am făcut totul pentru copii și nu mi-a părut rău niciodată. Am trecut prin vremuri foarte grele,. Era pe timpul când se dădea totul pe taloane. La noi era așa: Natașa stătea în rând după pâine, Stas – după lapte. Aveau așa însărcinări ei, pentru că mama lucra de dimineața până seara și m-am angajat la mai multe locuri de muncă, pentru ca să le dau ceea de ce aveau nevoie”, își începe povestirea mama Nataliei Morari.

Cum s-a ajuns la divorț, care a fost ultima picătură.

Pe când avea doar 10 ani, Natalia Morari trecea printr-o operație grea pe rinichi, unul trebuia scos definitiv. Trebuia să se întâmple chiar de ziua ei, pe 12 ianuarie, dar mama ei a discutat cu medicii și i-a rugat să se amâne intervenția cu o zi mai târziu.

„Fostul soț, atunci încă nu eram oficial divorțați, trăia aparte, știa că e ziua ei de naștere, că e în spital, că trebuia operată, dar n-a venit să o felicite.

Medicii m-au trimis acasă pentru a evita emoțiile înainte de operație și am mers pe jos de la Botanica până la Ciocana și am plâns tot drumul și am spus că gata. Eu tot așteptam, tot voiam, pentru copiii, ca el să-și revină, să se gândească… N-a fost să fie.

În ziua aceea când stăteam cu dânsa și toți o felicitau, eu vedeam că ea așteaptă. N-a venit. Atunci am hotărât că viața noastră merge înainte în trei”, povestește femeia. După patru ani grei Larisa a reușit să-și ia viața de la capăt și într-o formulă nouă, dar atât de dragă, a reușit să-și construiască o familie unită, iar cei care au ajutat-o au fost chiar copiii: Natașa și Stas.

„Ne plăcea să ne ducem în trei în pădure, să coacem un cartof, un măr, ce aveam noi posibilitate, sau să ne ducem la un film împreună”

Aflați întreaga poveste din video de mai jos:

Sursa: Facebook.com/Iubesteviatatv8

Vezi și: Natalia Morari, despre drama din copilărie: „Cu cuțitul în mână, striga că dacă tata o mai atinge pe mama, îl omoară”

Distribuie articolul: