O minoră de 12 ani, din sudul Moldovei, a devenit mamă. Cazul s-a întâmplat în aprilie 2023. De atunci ea se află într-un centru de plasament, unde își crește copilul. Părinții tinerei spun că au aflat despre sarcina acesteia abia în a șaptea lună. Iar la peste jumătate de an după ce a adus pe lume pruncul, fata și-a denunțat propriii frați, de 17 și 18 ani. Ea afirmă că ei au obligat-o să facă sex de mai multe ori. Ce povestește familia adolescentei, de ce părinții nu cred mărturiile fiicei lor, în ce stare este acum minora și copilul ei, dar și cum răspund acuzațiilor frații învinuiți de violul surorii lor a aflat echipa Life Moldova.

La 13 ani, copila trăiește o poveste mult mai matură pentru vârsta ei. Acum un an și două luni ea a născut, iar de atunci, ea nu mai frecventează școala. Fata are grijă de bebelușul pe care l-a adus pe lume, în centrul de plasament în care se află, scrie UNIMEDIA.

 

Copila are 8 frați și este singura fată în familie

Fata a crescut într-o familie numeroasă, are 8 frați, toți băieți. Mama ei are 36 de ani:

„Eram cea mai fericită mamă, că am atâția băieți și o familie mare. Soțul se duce la lucru, îi ia pe cei doi mai mari cu el, eu cu cei trei mai mici rămân acasă, toată ziua îi schimb, îi hrănesc, fac curat. Apoi vin ceilalți băieți de la grădiniță, de la școală, îi ajut la lecții”.

Soțul femeii are 40 de ani, muncește cu ziua pe unde apucă, în agricultură, în construcții sau oriunde are nevoie cineva de ajutor. Bărbatul spune că este însoțit mereu de fiii săi mai mari, care au acum 17 și 18 ani, cei care s-au pomenit cu acuzații de viol, din partea surorii lor. Întrebat despre singura sa fiică, acesta a relatat:

„Nu ne prea asculta, fura bani de acasă, lua când 500, când 600 de lei, se ducea în centru la noi și cumpăra bomboane, la alții le dădea bani. Acasă nu lucra, nuo puneam să prășească în grădină, era cu cei mici în casă. Când venea de la școală, spunea că e tot normal. De la tot normal am ajuns la asta, am murit cu totul”.

Mama adolescentei a aflat despre sarcină abia când fata era în luna a 7-a:

„Nu am observat. Mă uitam că se îngrășa, dar mă duceam la spital, spuneam și îmi răspundeau că așa e normal la fete. Nu voiau să o controleze și mă întindeau cu lunile. Nici cei de la spital nu au observat. Le spuneam că nu are ciclu, iar acolo mă linișteau că e ceva normal”.

Femeia a aflat că e însărcinată cu al 10-lea copil, la începutul anului 2023, iar când a dat vestea copiilor săi, fiica de 12 ani a început să îi adreseze tot mai multe întrebări despre modul în care decurge o sarcină. Acest interes sporit al fetei a făcut-o pe mamă să aibă și mai multe bănuieli:

„Are o prietenă și permanent venea și-mi punea întrebări, cum se mișcă fătul, ce dureri am. Presupun că înțelegea că este însărcinată”.

În luna martie 2023, femeia s-a adresat cu fiica sa la un medic din raion, pentru efectuarea unei ultrasonografii:

„Când m-am dus mai departe și am aflat că e îngreunată, am căzut acolo jos, mi s-a oprit inima. Avea deja 30 de săptămâni, era bucuroasă că va avea băiat, iar eu nu eram bucuroasă”.

Tatăl fetei spune că și pentru el, noutatea a fost un șoc:

„Mi-a spus soția, după ce au fost la USG. Ea a căzut fără cunoștință, iar doctorul a scos-o în coridor să-și vină în fire. Când i-a arătat iar, ea din nou a căzut. Nu i-am făcut nimic, am întrebat cine el, iar ea tăcea și nu spunea nimic”.

Mama fetei spune că din cauza stresului, ea a pierdut cea de-a 10-a sarcină:

„Ea e vinovată, inima mea s-a oprit. Aveam 4 luni, fătul deja se mișca. După ce mi-a făcut, nu mi-i dor tare. Când văd mormântul celui mic, încep a plânge, era micuț de tot când mi l-au dat. Tare sunt supărată pe ea. Am scăpat-o cu o prietenă rea”.

După ce autoritățile au aflat despre sarcina copilei, au plasat-o de urgență într-un centru maternal.

„Au venit de la asistența socială și m-au pus cu forța să scriu să o ducă la centru. Am zis lasă să se ducă să nască, apoi va veni acasă”, a relatat mama adolescentei.

În aprilie 2023, fata de 12 ani a adus pe lume un băiețel și a rămas în centrul de plasament: „A născut la 36 de săptămâni, prin cezariană, pentru că era prea mică. A doua zi m-am dus la spital la Chișinău și i-am dat tot ce trebuie, dar așa totul decide centrul de plasament. Ea primește banii copilului, i-am făcut documentele”.

La jumătate de an după ce a născut, s-a aflat despre faptul că aceasta își acuză frații de viol. Fata a povestit despre asta angajaților centrului în care au plasat-o asistenții sociali. „Ea spune că o luau permanent când dormea. Eu nu cred, era să se audă. Am copil mic și el oricum noaptea se vârcolește, plânge. A spus că de la 8 ani frații își băteau joc de ea”.

Ce a povestit aceasta psihologului, de ce părinții ei nu cred mărturiilor fiicei lor, dar și ce spun cei doi băieți acuzați de sora lor aflați din emisiune.

 

Distribuie articolul: