Despre Ana Irina Petrea pot fi spuse doar lucruri frumoase. E o mămică extraordinară, o soție iubitoare, o femeie superbă, o bloggeriță de succes, iar, de curând, o meșteriță handmade extrem de talentată. De fapt, pasiunea pentru lucrul manual i se trage încă din copilărie, iar de atunci nu a încetat să creeze. Despre noul său hobby - gențile, Ana Irina ne-a povestit într-un interviu marca Ea.md. Prin ce sunt speciale lucrările sale, dar și câte a reușit să confecționeze până acum, aflați în cele ce urmează.

Ana, ai devenit cunoscută în spațiul virtual datorită blugului tău și pasiunii pe care o ai pentru copii. De curând, ți-ai surprins urmăritorii cu un nou hobby – gențile handmade. Spune-ne de când ai început să croșetezi și de unde ți-a venit această idee?

De când mă țin minte, confecționez, decorez, recondiționez ceva. În copilărie îmi brodam blugii cu diverse flori, în adolescență mi-am croșetat câteva topuri, camera îmi era decorată cu mileuri și accesorii pentru masă în formă de animăluțe. Pe toate le făceam intuitiv, fără careva scheme. Mereu am fost pasionată de lucrul handmade. Așa am început să croșetez și genti. Au plăcut publicului, iar de atunci nu am încetat din a le crea.

capture-20171026-213851

Într-una dintre postările tale ai spus că fiecare lucrare semnată de tine poartă și o părticică a ta. Este adevărat? Cât de mult ții la ele și dacă te desparți greu?

capture-20171026-213932

Cred că e prea puțin spus că mi-e greu să mă despart de ele. Pentru mine, fiecare e ca și cum ar fi prima, unica. Gențile poartă energia mea, emoțiile cu care le fac, nopțile nedormite, inspirația. Primesc o satisfacție enormă atunci când le văd gata și sper că acestea să bucurie și noile proprietare.

Pe lângă faptul că sunt extrem de frumoase și originale, gențile ce îți portă numele sunt și foarte calitative. Ce materiale utilizezi la confecționarea acestora și cât timp îți ia pentru ca să le realizezi?

Gențile sunt confecționate din fir textil, cu diferită componență. Cel mai des, folosesc bumbac. E reciclat din fabricile de textile, de accea e practic imposibil de găsit nuanțe similare. Dar acest lucru mie îmi place foarte mult. Întotdeauna lucrez cu ceva nou și nu mă pot plictisi.

Interesant e faptul că aceste genți pot fi asortate cu diverse ținute. Pentru ce ocazii recomanzi mai exact să fie purtate?

Asta este și partea frumoasă: gențile mele sunt foarte versatile și pot fi adaptate oricărui stil. De obicei, eu le port la ținute de seară, la petreceri, dar și la cele boho, de festival. Este accesoriul care poate oferi un accent deosebit, un strop de culoare oricărui look.

Din câte am vazut, prețul lucrărilor tale pornește de la câteva sute de lei, iar uneori depășește o mie. Zi-ne dacă fashionistele din Moldova sunt dispuse să ofere această sumă?

Am observat că femeile din țara noastră apreciază lucrările autentice, făcute cu dedicație. În plus, piața e suprasaturată cu fake-uri și accesorii făcute pe bandă rulantă. Și eu port accesorii handmade, confecționate de oameni talentați. O fac cu o deosebită plăcere. Presupun că la fel simt și clientele mele, cărora le mulțumesc din suflet că mă țin mereu ocupată.

capture-20171026-214006

Printre clientele pe care le ai se numără, de altfel, și prietenele tale. Cine dintre persoanele cunoscute de la noi îți mai poartă creațiile?

Pentru mine, toate clientele sunt importante, iar „rândul e rând și e sfânt”. Prietenele mele pot confirma acest lucru. Ba chiar fetele pe care nu le cunosc personal au cumva prioritate, deoarece lor nu le pot explica faptul că nu reușesc sau oricare alte scuze.

capture-20171026-221719

Dar tu, presupun că ai o colecție mare de genți personalizate. Le-ai numărat vreodată? Cunoști câte ai creat până acum?

Într-adevăr, am foarte multe genți. Asta pentru că la început le făceam doar pentru mine. Mai nou, nu prea reușesc să mai adaug vreo lucrare la colecție. Cred că ajung și eu la zicala „papucarul fără papuci”. Acum că m-ai întrebat le-am și numărat. Sunt peste 50 de genți.

Și pe final, spune-ne ce planuri de viitor ai în acest sens? Poate vrei să croșetezi și altceva?

Planuri? Planuri am atât de multe, încât nu mă lasă să dorm nopțile. Am în carnețel desene, schițe, noi forme și dimensiuni. Nu mă reprofilez prea curând. Am prea multe idei de realizat, iar asta mă motivează să continuu în această sferă.

Dragă Ana Irina, îți mulțumim pentru acest interviu și îți dorim multă inspirație în tot ceea ce faci!

Foto: Instagram.com