Mai mulți interpreți basarabeni au participat în cadrul celei de-a XIX-a ediție a „Cerbului de Aur”. În ultima seară a Festivalului Internațional de la Brașov, interpreții au urcat pe scenă și au bucurat publicul cu un recital inedit de melodii din folclor. Spectacolul a fost unic!

Duminică, 25 august, ultima seară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, a fost dedicată, tradițional, unui spectacol de folclor. Seara de folclor a fost compusă din trei părţi, iar acompaniamentul a fost asigurat asigurat şi anul acesta de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.

Folclorul păşeşte în modernitate în cea de-a doua parte a spectacolului, iar teme populare cunoscute au fost reinterpretate şi reorchestrate. Variante unice ale unor partituri populare sunt prezentate şi de Ionuţ Ungureanu, alături de Provincialii.

Seara a ajuns la final, alături de maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi, cu show-ul „Zbor de Ciocârlie”, un concept original al Proiect K1 despre mitul creatorului. Iar Valentin Boghean şi trupa sa au adus alături de maestrul Gheorghe Zamfir un omagiu muzicii şi sunetelor lumii.

Interpretul Valentin Boghean a lăsat chiar un text plin de recunoștință și pe pagina lui de Facebook, unde a transmis mulțumiri celor care l-au susținut și încurajat în această experiență unică, de care a avut parte la „Cerbul de Aur 2019”.

„Prieteni, vă mulțumim pentru mesajele voastre și pentru susținere, am avut emoții ieri pe scena de la Cerbul de Aur – Golden Stag, dar am trăit și o experiență muzicală unică!

Mulțumim publicului de la Piața Sfatului, Brașov, iar noi toată oboseală de pe drumuri o vom aduna și transforma în energie pentru Dor Călător, ediția II!”, a scris acesta.

Vezi mai jos, câteva momente unice din cadrul ultimei seri a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019.

Sursa foto: Facebook.com