O minte sănătoasă într-un corp sănătos! Pandemia nu este un motiv de a renunța la sport. De acest lucru sunt convinse mai multe mămici din sectorul Ciocana din capitală. Acestea au fost mobilizate și motivate frumos de o vecină, antrenoare de fitness, pentru a face împreună, exerciții în aer liber. Antrenamentele sunt gratuite și au loc de câteva ori pe săptămână în curtea blocului. Despre cum a început această aventură sănătoasă, aflați mai multe din articol.

Situația de urgență a izolat oamenii de pretutindeni în locuințele lor. Cel mai dificil le-a venit celor care locuiesc la bloc, nu fiecare apartament fiind amenajat cu o zonă specială pentru practicarea sportului. Astfel, unica soluție a fost să iasă afară. Uite că un grup de mămici din Chișinău a reușit să facă mișcare chiar și atunci când au fost închise toate sălile de forță din țară. Ținând cont de recomandările autorităților și a specialiștilor, ele au continuat să facă sport, iar în acest parcurs le-a ajutat antrenoarea Diana Balan Rusu…..

Diana Balan Rusu este profesoară de limbă engleză și franceză, în cadrul unui liceu din capitală. Pe lângă aceasta, ea este pasionată de sport încă din anii 2000 și activează în câteva cluburi de sport, atât în calitate de antrenoare de grup, cât și individual. Odată cu instalarea regimului de urgență și apoi finalizarea anului de învățământ (2019-2020), femeia a avut mai mult timp liber, așa că și-a mobilizat vecinele într-o cursă sănătoasă  și împreună cu ele se antrenează săptămânal chiar în curtea blocului.

„Zâmbetul de pe chipul lor și buna dispoziție este cea mai frumoasă remunerare pentru mine”

„Antrenamentul este gratuit și o fac cu drag. Am observat că pe timp de pandemie vecinele mele, încearcă să combine treburile casnice și grija pentru sine. Iar pentru a-și menține silueta în perioada mai puțin activă, femeile ar avea nevoie de ceva suport.

Și atunci am venit cu propunerea de a face antrenamente, de 4 ori pe săptămână, în zilele de marți și joi dimineața, la 6:30 – Yoga și seara la 19:45 – antrenamente cardio. Au acceptat cu entuziasm, dar un pic reținute. Toate sunt la început de cale și nu știu încă cum se manifestă corpul lor în proces. Baza exercițiilor este tehnica corectă: a spatelui, mâinilor, picioarelor, etc. Se învață, se muncește, se depune efort și se distrează la aceste antrenamente”, explică antrenoarea.

„Atunci când dragostea pentru sport și mișcare unește mai multe femei, obținem rezultate frumoase. Am creat un grup de femei din blocul nostru cu care practicăm sport de două ori pe săptămână, dimineața și seara. La moment avem un grup format din 12 femei frumoase, plus antrenoarea noastră superbă. Ca mamica și femeie care, fiind în concediu de maternitate, simt nevoia de evadare din rutina zilnică, așa că merg cu mare drag și cu mare plăcere de fiecare dată la antrenamentele organizate de antrenoarea noastră Diana Balan Rusu.

Faptul că antrenamentele noastre sunt în aer liber și avem o vedere panoramică superbă asupra orașului, dar și mândria pe care o simți după fiecare antrenament, plus la toate avem în frunte un exemplu demn de urmat, o femeie dezvoltată multilateral, te face să frecventezi cu mare plăcere fiecare antrenament, mai ales că toate antrenamentele sunt gratuite și organizate lângă casă, astfel copiii sunt mereu în vizorul nostru”, spune Tatiana Țurcanu, una dintre cele 12 femei din grup.

Diana Balan Rusu apreciază entuziasmul vecinelor sale și este mândră de efortul și rezultatele obținute până în prezent:

„Fetele din curte nu s-au sfiit să facă antrenamente pe pământ cu o simpla păturică, cu pietricele mici care poate le deranjau, cu praful care se ridică când facem ore de zumba. Ele sunt bune de laudă și mame, și gospodine, și cochete”

Noi ne-am convins că sportul poate fi practicat oriunde, dar cu siguranță este mai interesant atunci când îmn parcursul tău este cineva care să te îndrume și să te susține. Lăudăm aceste femei care sunt un adevărat exemplu și o frumoasă motivație pentru voi, prietenele și de ce nu, vecinele voastre. Mobilizare, fetelor!

 


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

Susține-ne și pe Patreon