Se pare că Serena Williams nu își va lua curând rămas bun de la rolul nedeclarat de postavoce a sportivilor discriminați: femei sau bărbați de culoare. În orice caz, jurnaliștii vorbesc cu ea despre inegalitatea în sport mai des decât despre clasamentul competițiilor actuale. Un exemplu recent în acest sens este un interviu pe care Serena l-a oferit la emisiunea Kelly Clarkson Show.

La întrebarea prezentatorului dacă Serena consideră că poziția femeilor și a bărbaților în tenis este egală, aceasta a răspuns negativ. „Voi fi mereu diferită, chiar și prin faptul că sunt eu”, a spus ea. – De fiecare dată când îmi exprim nemulțumirea, risc să primesc o amendă. Poate chiar pentru un joc întreg. Nici nu trebuie să înjur prea mult pentru asta – mare nebunie”.

Se pare că Serena nu poate uita incidentul care a avut loc la finala feminină de la US Open din 2018, incident care a costat-o ​​pierderea finalei. Apoi, sportiva s-a certat cu arbitrul Carlos Ramos, care i-a dat un avertisment de joc și a fost amendată pentru joc în favoarea rivalei sale, Naomi Osaka.

Incidentul a fost larg discutat în presă, iar fanii tenisului au apreciat aproape unanim comportamentul nesportiv al tenismanei. Doar fanii ei personali și o serie de jucătoare de tenis de sex feminin au pledat atunci pentru Serena, inclusiv fostul campion francez și acum prezentator de sport la BBC, Sue Barker. Susținătorii jucătoarei de tenis au menționat că sportivii de sex masculin, în astfel de cazuri, sunt pedepsiți mult mai blând. Dovadă indirecte, în acest sens, a servit incidentul de la turneul masculin al US Open din 2020, când prima rachetă a lumii, Novak Djokovic, a rănit un arbitru și a fost descalificat. Atunci, atât presa cât și telespectatorii din întreaga lume, au considerat în unanimitate că pedeapsa era prea dură.

Cu toate acestea, Serena vede plusuri în statutul ei special în lumea tenisului. „În ultima vreme, am văzut tot mai mulți sportivi negri talentați pe teren și nu-mi vine să cred că acest lucru se întâmplă inclusiv și din cauza mea. Am fost printre cei care le-au pregătit calea. Este surprinzător, deoarece eu însămi încă mai sunt în cușcă”, râde Serena.