Acum două săptămâni, actrița americană publica imagini din aventura prin care trecea în jungla africană, iar aseară a dezvăluit chinul prin care a trecut acolo. Aceasta a fost la un pas de moarte și riscul de a-și pierde un picior.

Câteva săptămâni în urmă, actrița Ashley Judd și-a organizat o escapadă în republica africană Congo în scopuri caritabile: pentru a se întâlni cu femei-victime ale agresiunii sexuale, dar și pentru a susține o campanie de salvare a maimuțelor din regiune.

Aflându-se la o plimbare nocturnă în junglă, aceasta s-a împiedicat de un copac căzut, fracturându-și grav piciorul. Abia după 5 ore ajutoarele au ajuns la ea. Șase persoane au preluat-o și au dus-o timp de trei ore, prin ploaie, pe o targă improvizată până în cea mai apropiată localitate.

„Prieteni. Fără frații și surorile mele congoleze, sângerările mele interne m-ar fi ucis probabil și aș fi pierdut piciorul. Mă trezesc plângând de recunoștință, profund emoționată de fiecare persoană care a contribuit cu ceva și care mi-a dăruit viața și m-a salvat în timpul dureroasei mele odisee de 55 de ore”, și-a început relatarea actrița.

Timp de 6 ore, aceasta a fost transportată cu motocicleta spre o nouă locație, acolo unde urma să aibă operația pe picior care i-a salvat viața. Ashley Judd a mulțumit fiecărui voluntar-salvator în parte pentru ajutorul și răbdarea pe care au avut-o pentru a merge înainte, timp în care ea „urla de durere ca un animal rănit” sau era aproape de leșin.

De asemenea, actrița le-a mulțumit femeilor care au avut grijă de ea și care nu au lăsat-o singură pentru nicio clipă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ashley Judd (@ashley_judd)

Actrița Ashley Judd a trecut printr-o operație complicată, având fracturi în patru locuri și fiindu-i atins nervul, aceasta risca să rămână fără picior. Într-un interviu online, aceasta și-a spus povestea, dar a ținut să atragă atenția la problemele cu care se confruntă țara africană: „Congo este, probabil, țara numărul unu din lume la capitolul violuri și violență față de femei”. De asemenea, ea a vorbit despre sărăcie și lipsa energiei electrice, dar și despre faptul că până și o pastilă analgezică, este greu de găsit.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nicholas Kristof (@nickkristof)

Actrița Ashley Judd are 52 de ani și este o actriță americană care a jucat în filme celebre precum „Frida”, „Căderea Olimpului sau „Divergent”.

Sursa: Instagram / Ashley Judd

Distribuie articolul: