Luna mai în acest an începe tensionat, iar spre final devine liniștită. În prima decadă de mai Pluton continuă staționarea sa pe ecliptică. Această poziție astrală ne crează o mare tensiune interioară care necesită descărcare. Clarificările de relații, la serviciu sau acasă, amânați-le mai bine după 15 mai. În prima săptămână de mai se menține încă aspectul conjuncției dintre Jupiter cu Pluton, care în caracterul nostru se manifestă prin dorința de a realiza un vis cu orice preț, de a ieși din situția de stagnare.

Între 5 și 20 mai Soarele este în sextil cu Neptun

Energia acestor planete va crește brusc influența iraționalului asupra minții conștiente. Multe vise și obiective pot lua formă. În această perioadă, este util să faceți o hartă a dorințelor. Nevoia de a crea obiecte materiale pe baza imaginației va da naștere unei autoexpresii creative, în special în domeniile picturii, designului, literaturii, fotografiei și filmului. Acest aspect va influența îndeosebi nativii semnelor Taur, Rac, Scorpion, Capricorn, Vărsător și Pești.

Deosebit de semnificative sunt zilele de 11-14 mai. Acestea conțin 5 evenimente astrale, a căror intensitate pot crea o mulțime de greșeli și accidente minore.

Pe 11 mai Saturn devine retrograd. Astfel, zilele cu o săptămână până și după acest eveniment, încetinesc toate activitățile oficiale asociate instituțiilor de stat.

Pe 12 mai Mercur trece în Gemeni, unde va sta până pe 28 mai. Ca urmare, dinamica vieții de afaceri se întoarce încetul cu încetul. Mercur va da lejeritate, vioiciune, schimb reciproc, comerțul va crește ușor.

Pe 13 mai planeta Marte trece în Pești și aduce încăpățânare, nehotărâre și încetinire în acțiune și în tot felul de activități. Astfel că, contactele și negocierele vor deveni active și dinamice, însă acțiunile, realizarea a ceea ce a fost convenit, vor deveni lente.

Din 13 mai Venus este retrograd până pe 25 iunie. Sfera guvernată de Venus este în asociere cu frumusețea, relațiile și arta. Prin urmare, pentru orice eventualități neplăcute vom evita să cumpărăm cosmetică, tot ce este asociat cu moda (accesorii, bijuterii, haine, etc), obiecte de artă. În planul realțiilor, poate avea loc  o revizuire semnificativă a relațiilor cu persoana iubită, se pot întoarce vechile iubiri din trecut sau gânduri la ele. În cazul în care vor apărea îndoieli în ce privește relația dvs. actuală cu persoana dragă, acestea vor trece odată cu ieșirea lui Venus din retrograd.

Pe 14 mai devine retrograd Jupiter. Astfel că în a doua decadă a lunii mai, în zilele de staționare a lui Jupiter, se vor acutiza problemele legate de ambiție, mândrie, autoafirmare și carieră. Persoanele foarte ambițioase ar fi cazul să fie mai calme, să frâneze, de altfel pot regreta mai tarziu pentru deciziile sau faptele comise în acest interval de timp. Iar cei mai puțin ambițioși, dacă vocea interioară vă șoptește să acționați, atunci nu ezitați. Deoarece Venus și Jupiter retrogradează la scurt timp unul față de altul, ambițiile se vor manifesta foarte puternic în dragoste și artă. Astrele avertizează că pe 14 mai să ne stăpânim mândria și gelozia pentru a nu afecta puternic relațiile. Mai bine luăm o pauză, chibzuim, așteptăm o săptămână până vom digera situația.

Pe 22 mai avem Lună Nouă în Gemeni, aspectată armonios cu Jupiter, Saturn și Pluton, care vor diminua situația tensionată din prima jumătate a lunii și sfârșitul lunii, devine astfel mai calm, liniștit și stabil. Această combinație de planete aduce încredere în sine, mulțumire de succesele proprii, oricare ar fi acestea, dorința de a actualiza portofoliul. Poate că unii vor avea nevoia să-și demonstreze statutul și nivelul de viață: banii vor fi cheltuiți pentru bunuri de lux, reparații de lux. Această tendință este tipică pentru toate semnele de apă, Săgetător și Balanță.

Pe 28 mai Mercur va trece în semnul Racului, unde pierde din mobilitate și devine mai receptiv și sensibil. Această conjunctură este favorabilă persoanelor a căror activități sunt asociate cu creația, imaginația, însă e mai puțin favorabilă pentru afaceri și structurarea ideilor. Totodată e un moment oportun contactelor cu oamenii dragi, cu copiii și familia, precum și plimbărilor.

Berbec

Luna mai va fi o perioadă favorabilă pentru a stabili noi obiective și a lua decizii importante în viață. O lansare în această lună se poate dovedi a fi o investiție de succes, de aceea ar trebui să acționați cu ochii spre viitor, abandonând ambițiile pe termen scurt. Nu irosiți timpul cu fleacuri, deoarece ideile dvs. sunt întotdeauna la scară largă, iar realizările uimesc pe toți din jurul dvs. În viața personală situația este instabilă. Văzând perspectivele de carieră, s-ar puteaa să vă îndepărtați și să lăsați cealaltă jumătate fără atenție. Prin urmare, va fi nevoie să căutați un echilibru între muncă și viața personală.

Taur

În mai va trebui să acordați o mare importanță prudenței la muncă mai ales pentru acei nativi ai semnului, care lucrează cu documente și raportează constant. Posibil că veți intra într-o confruntare cu superiorii și veți soluționa probleme serioase ale rudelor apropiate. Prin urmare, va fi util să vă consolidați energia, în caz contrar, starea generală slăbită și incapacitatea de apărare de sine și a celor dragi poate afecta destinul dvs. În viața personală arătați-vă hotărârea de a consolida relația, împărtășiți cu persoana dragă planurile de viitor, povestiți despre sentimentele dvs. Petreceți mai mult timp unul cu celălalt.

Gemeni

Examinați-vă planurile și abandonați tot ceea ce este deja depășit. Norocul în afaceri și muncă îi așteaptă pe nativii Gemeni a căror activitate este în asociere cu comunicarea constantă cu diferite persoane. În situații dificile, nu lăsa emoțiile să prevaleze asupra minții. Înainte de a raporta activitatea desfășurată, verificați de mai multe ori erorile. În viața personală pentru ca luna mai să se dezvolte cu succes, evitați să solicitați cerințe excesive de la cealaltă jumătate.

Rac

Luna mai pentru nativii semnului deschide noi oportunități în toate domeniile. Nu pierdeți șansa. Fiți mai îndrăzneți în luarea diferitor decizii. Nu vă leneviți, credeți în succes, pentru că astrele sunt de partea dvs. În relațiile cu colegii, păstrați-vă calmul, arătați bunăvoință, oferiți ajutor celor care au nevoie. Apoi, într-un moment dificil, veți avea pe cine conta. Pe planul intim creativitatea sau arta ar putea fi atributele care să vă conecteze puternic unul cu celălalt.

Leu

În această lună veți simți un val de putere și energie care trebuie direcționat către ceva specific. Probabil veți subordona activitățile profesionale și casnice la unele dintre dorințele dvs. și în pofida anumitor circumstanțe lipsite de amploare veți găsi mijloacele pentru a obține ceva plăcut și care va contribui la o muncă productivă.

În planul dragostei, nativii semnului se pot pregăti pentru o victorie răsunătoare. Astrele sfătuie să evitați aventurismul, să aveți grijă de aspectul dvs. și încercați să petreceți cât mai mult timp practicând arta.

Fecioară

Aveți idei interesante și, cel mai probabil, va exista ocazia să le materializați. Acest lucru va permite să faceți o impresie favorabilă șefilori și colegilor dvs. În prima jumătate a lunii veți excela în mod serios în muncă și afaceri rezolvând cele mai complexe probleme. Iar în a doua jumătate a lunii, acțiunile dvs. pot displace sau tulbura pe cineva și, prin urmare, va încerca să vă încetinească și să vă obstrucționeze. În viața personală astrele vor ajuta nativii semnului să se împace cu a doua jumătate și să uite negativitatea ultimelor săptămâni.

Balanță

Luna mai va mulțumi reprezentanții semnului cu succese în carieră, în special pentru persoanele angajate în profesiile publice sau creative. Posibil să primiți o ofertă pentru a ocupa o funcție de conducere sau veți începe un nou proiect de succes. Luna este favorabilă pentru îmbunătățirea bunăstării materiale prin achiziționarea unui apartament sau a unei case. Balanțelor libere luna mai aduce cunoștințe plăcute, iar cei aflați într-o relație vor găsi modalități originale de a bucura pe cei dragi.

Scorpion

Luna mai vă va aduce un exces de încredere în sine. Vi se va părea că sunteți chiar persoana care poate mai bine decât alții să facă față tuturor sarcinilor profesionale. Încercați să reduceți din entuziasmul dvs., dacă este necesar, nu neglijați ajutorul colegilor, acesta va fi destul de eficient. În viața personală a nativilor semnului care au deja o familie, totul este în siguranță și armonie. Iar pentru cei liberi urmează o întâlnire importantă.

Săgetător

În mai obțineți cel mai mare succes în carieră dacă începeți un proiect de la zero și nu îl veți continua după altcineva. În muncă, este mai bine să acordați preferință acelor sarcini și chestiuni care necesită perseverență și atenție, și nu activității furtunoase și capriciilor. Datorită capacității de a-i învăța pe ceilalți, a sociabilității și responsabilității ridicate, luna mai va fi foarte reușită pentru dvs. Însă atenție la starea dvs. emoțională! Nevoia acută de dragoste, de senzații puternice poate duce la certuri și scandaluri, care vor afecta relația nu în cel mai bun mod.

Capricorn

Luna mai este perfectă pentru muncă, dar se îmbină perfect și cu energia iubirii. Tema muncii și al banilor poate fi umbrită de noutățile din sfera romantismului, creativității și autoexpresiei. Conectați-vă pragmatismul, pentru că există încă o mulțime de planuri și proiecte nerealizate. Posibil să vă asumați mai multe responsabilități suplimentare, fapt ce va atrage noi oportunități de creștere și dezvoltare. În relația cu a doua jumătate este mai bine să nu luați decizii importante singur. Pentru cei care sunt liberi, luna mai este un semn de bun augur.

Vărsător

Intuiția dvs. este setată la cea mai înaltă frecvență, astfel, în situații de alegere dificilă, ascultați-vă vocea interioară. La muncă arătați voință și inițiativă, nu vă fie teamă de dificultăți. Dacă este nevoie în interesul cauzei, acționați cu îndrăzneală și decisiv. De asemenea, va fi util să vă implicați în formare, obținând noi cunoștințe. Luna mai aduce nativului semnului un succes extraordinar în relațiile amoroase. Astrele vor atrage oamenii potriviți în viața dvs. și vor oferi un nivel suficient de vitalitate și farmec. Cei aflați într-o relație, este indicat să evitați certurile și să criticați cât mai puțin partenerul dvs.

Pești

În mai este posibil ca brusc să vă plictisiți de activitatea principală, dar nu ar trebui să luați decizii cardinale. Va trece puțin timp și interesul pentru muncă va izbucni cu noi forțe. Sfaturile utile cu privire la lucrul cu sinele vă vor ajuta să deveniți o versiune mai bună de sine într-o perioadă foarte scurtă de timp. Atenție la sentimentele de dragoste, acestea se vor aprinde foarte vertiginos. Peștii aflați într-o relație permanentă, permiteți-vă să fiți mai deschiși și mai senzuali, discutați cu partenerul despre viitor și construiți-vă planuri comune.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog