Economisirea moderată e lăudabilă, dar nu întotdeauna aduce rezultatele așteptate. Înainte de a reduce bugetul, trebuie să te gândești dacă acest lucru nu te va costa mai mult în viitor. Până la urmă, nimeni nu vrea să devină eroul zicalei „zgârcitul plătește de două ori”.

Noi suntem pentru cheltuieli rezonabile, prin urmare, am întocmit o listă de lucruri pentru care nu este păcat să cheltuiești banii câștigați.

1. Dresurile

Dresurile ieftine pot fi văzute de departe: strălucesc incredibil, cusătura lor iese de sub haine și distrug instantaneu imaginea unei doamne frumoase.

Producătorii de dresuri scumpe permit femeilor să uite de toate aceste probleme și să se bucure de un alt bonus: datorită densității, dresurile de înaltă calitate își păstrează forma, făcând picioarele mai subțiri.

2. Sutien sport

Un sutien sportiv trebuie să fixeze puternic pieptul, restricționându-i mișcarea și protejându-l împotriva întinderii. Pentru a face acest lucru, trebuie să acoperi cât mai mult posibil glandele mamare și, cu cât activitatea fizică este mai intensă, cu atât este nevoie de un sutien mai închis.

Iată „rețeta” pentru un sutien sport de calitate:

– Fabricat din țesătură multistrat densă, care este slab întinsă;

– Absoarbe transpirația și se usucă rapid;

– Are curele largi inelastice;

– Oferă suport maxim cu o bandă sub piept;

– Nu ar trebui să fie ieftin.

3. Anvelope

Anvelopele de calitate trebuie să fie produse din cauciuc. Acest material îmbunătățește tracțiunea, ajută la reducerea distanțelor de frânare în situații de urgență, îmbunătățește conducerea automobilului și reduce zgomotul rutier. Pentru producția cauciucurilor ieftine, se folosesc amestecuri sintetice care nu au proprietățile de mai sus. În plus, un astfel de cauciuc se șterge și se rupe rapid.

În funcție de costul și calitatea anvelopelor, durata lor de funcționare variază de la 40 mii la 128 mii km. Dacă cumperi cauciucuri de la cineva, trebuie să iei în considerare faptul că acestea pot fi utilizate doar 6 ani de la data fabricației.

4. Cuțite de bucătărie

Cuțitele bune sunt comode în mână, este plăcut să tai cu ele, să le speli și chiar să le admiri. Cuțitele solide nu au nevoie să fie ascuțite foarte des și poți uita de situația când cuțitul nu taie, ci rupe.

Dacă sunt confecționate din materiale mai durabile, nu vei întâmpina problema unui vârf rupt sau a unei lame care să cadă din mâner. Pentru utilizarea de zi cu zi, este suficient să cumperi un set de 4 cuțite de bucătărie de bază: cuțitul bucătarului, cuțitul pentru legume, pentru feliere și pentru pâine.

5. Detergent pentru spălarea veselei

Indiferent cât de bine ai clătit vesela, un pic de detergent rămâne la suprafață și ajunge în alimente. Prin urmare, trebuie să studiezi cu atenție compoziția acestuia. Este important ca printre componente să nu existe arome artificiale, acid etilenediaminetetraacetic (EDTA), datorită căruia se formează o spumă abundentă.

Detergenții de spălat vase ieftini conțin puțină soluție de spălare și multă apă. Și pentru a obține un rezultat bun, trebuie să torni multă soluție pe burete, ceea ce, nu este deloc econom.

6. Vacanța

Pentru a lucra bine, trebuie să te odihnești bine. Mulți nu pleacă în vacanță ani întregi, pentru că asta presupune cheltuieli suplimentare și o săptămână sau chiar două (!) fără venituri.

Este mai bine să oprești această practică vicioasă, înainte de a fi prea târziu, și să pui deoparte bani, câte puțin, în fiecare lună. Timp de un an, se vor acumula suficienți bani pentru a petrece o vacanță frumoasă.

În orice caz, nu ar trebui să dedici tot timpul lucrului. Odihnește-te pentru a crește productivitatea. După o pauză de câteva zile, vei lucra mai eficient.

7. Parfum

Multe femei economisesc pe apa de toaletă și cumpără produse contrafăcute. Economisirea de bani aici nu funcționează dintr-un singur motiv: durabilitatea parfumurilor ieftine lasă mult de dorit și trebuie aplicat iar și iar, ceea ce duce la consumul rapid al acestora.

O sticlă de parfum cu un volum de 100 ml este calculată pentru o medie de 800 de clicuri, prin urmare, parfumurile de înaltă calitate, care se mențin mult timp pe piele, vor dura mai mult.

8. Perna

S-a demonstrat faptul că pernele cu pene și puf pot provoca alergii. Prin urmare, este timpul să uiți de ele și să atragi atenția la pernele moderne din: fibră de bambus, holofiber, puf de lebădă artificială, coajă de hrișcă, precum și opțiuni cu latex și spumă cu efect de memorie.

Alegerea unei perne se face în funcție de poziția în care preferi să dormi:

 Dacă dormi pe spate, ai nevoie de o pernă cu o înălțime de 8-10 cm, duritate medie;

– Dacă dormi lateral, vei avea nevoie de o pernă înaltă și rigidă, care să umple spațiul dintre umăr și ureche și să sprijine bine gâtul;

– Dacă dormi pe burtă, este potrivită o pernă moale, aproape plată, înaltă de 6–8 cm.

– Dacă te întorci permanent în somn, alege înălțimea universală, de înălțime medie (8-10 cm), dar suficient de moale, astfel încât să ia cu ușurință forma dorită.

9. Scaune pentru calculator

Postura incorectă pe scaun, crește efortul asupra spatelui, cu aproximativ 40%. Pentru a reduce riscul de consecințe neplăcute, este necesar să alegi un scaun pentru calculator de înaltă calitate, care să țină seama de caracteristicile individuale ale unei persoane.

Scaunele bune sunt, de obicei, reglabile pe înălțime, iar roțile lor se rotesc ușor în orice direcție, menținând în același timp stabilitatea. Pentru comoditate și muncă productivă, este de dorit să existe o tetieră și cotiere.

10. Portofel

Acest accesoriu poate spune multe despre o femeie. Ros, murdar, cu pielea decojită – o astfel de poșetă nu va crea niciodată o impresie bună a stăpânului, oricât de elegant ar fi îmbrăcat acesta.

Nu economisi bani pentru acest accesoriu, deoarece un portofel de piele, de înaltă calitate va dura mult timp și va evidenția statutul tău, celor din jur.

11. Căști

Căștile de calitate scăzută nu sunt capabile să blocheze zgomotul ambiental și transmit slab bass-ul. Acești doi factori obligă producătorii să producă produse cu un nivel prea înalt de sunet, ceea ce poate afecta negativ auzul unei persoane.

Căștile care pot fi purtate pe cap sunt mai sigure decât cele care sunt introduse în ureche, deoarece primele au un spațiu mic pentru tamponare între muzică și canalul urechii – acest lucru ajută să nu rănească canalul urechii.

12. Ochelari de soare

Ochelarii de soare de calitate joasă, pot dăuna ochilor: acoperite cu o lentilă întunecată, pupilele se extind și lumina ultravioletă intră într-o zonă mare a retinei, distrugând-o. Prin urmare, pe lentilele ochelarilor trebuie să fie neapărat scris UV400, ceea ce înseamnă că acestea protejează împotriva radiațiilor ultraviolete cu o lungime de undă medie a luminii.

Poți avea încredere în această inscripție, doar dacă cumperi ochelari de soare în magazinul de optică sau unul de firmă, fiind că, în piață, există o mulțime de ochelari contrafăcuți cu pricepere.

Apropo, cu cât e mai mare lentila, cu atât mai puține daune sunt cauzate de soare. Ia în considerare cumpărarea ochelarilor rotunjiți la margini, ceea ce te va ajuta la reducerea cantității de radiații ultraviolete ce nimeresc în ochi din lateral.

13. Umbrela

Cel mai bine te va proteja de ploaie o umbrelă în formă de cupolă, ea nu trebuie să fie ținută în unghiuri diferite pentru a rămâne uscat, iar atunci când vântul este puternic, spițele sale nu se vor mai ridica.

Printre umbrelele obișnuite, există și opțiuni mai rezistente, cele cu o țesătură din două straturi, care împiedică umbrela să se întoarcă în interior. Totuși, pentru această comoditate, va trebui să plătești în plus.

Nervii sunt mai scumpi decât banii, cumpără lucrurile de care nu trebuie să-ți faci griji.

Distribuie articolul: