Lucian Dumitrescu, una dintre cele mai cunoscute voci de la radio, cel care în fiecare dimineață este primul care ne salută de la postul de radio Kiss FM. Cariera lui de crainic la radio a început într-o echipa mică, dar cu vise mari. La acel post de radio și-a dezvoltat talentul. După, a urmat: Fresh FM, postul de televiziune DTV, Eurovision Selecția națională, RUTV Moldova, MoldovaSport, Radio 21 și în cele din urmă a ajuns în marea familie KISS FM, acolo unde practic se simte ca acasă.

Lucian, cum ai ajuns să facei parte din echipa Kiss FM?

Întâmplător. Eram bine-mersi pe atunci la Radio 21 Chișinău, când m-au invitat să dau o probă la Kiss FM, aveau nevoie de cineva bun. Eu, care dintotdeauna mi-am dorit să fac parte din familia Kiss FM, am fost plăcut surprins pentru acea oportunitate.

Cum este o zi de muncă a lui Lucian Dumitrescu?

Muncă??? Care muncă??? Ziua începe fantastic. Eu sunt primul care salută ascultătorii Kiss FM în Chișinău. Ce poate fi mai frumos decât faptul că tu îți rezervezi dreptul de a spune primul „BUNĂ DIMINEAȚA, KISSOMANILOR”!?

Ce calități trebuie să aibă un viitor prezentator/dj la radio?

Calitatea de AUR a unui prezentator este CARISMA. Poți citi impecabil de pe foaie, dar degeaba ai dicție perfectă, dacă nu simți cuvintele.

Înainte de emisie, cum îți organizezi textul care îl vei spune?

Înainte de emisie eu îmi organizez ideea mesajului, iar textul vine de la sine. Probabil aici și experiența își spune cuvântul.

Care sunt pasiunile tale în viața de zi cu zi?

Pot sa zic ca sunt un om mega fericit… A fi prezentator este marea mea pasiune. Acestei pasiuni îi dedic toată existența!

Ce se ascunde în spatele unei emisii prezentate la radio?

Se ascund multe gânduri, zâmbete, multe emoții, mii de butoane și un microfon.

Cum alegi muzica pentru emisie?

Din păcate sau din fericire, la radiourile care se respectă, este interzis ca Dj-ul să aleagă muzica. Pentru crearea playlist-ului există oameni specializați în domeniu. Așa e la Kiss. Marele avantaj e că mie muzica îmi place foarte mult, iar la Kiss sunt doar hituri.

Spune-ne câteva secrete/curiozități din domeniul radioului.

Butonul „OFF MICROFON”, uneori, poate să nu te asculte… (zâmbește). Iertați-mă, dragi ascultători, pentru înjurăturile pe care le auziți la radio, uneori. (râde copios)

Tânjești după evenimentele private în care aveai interacțiune umană mai multă sau radioul compensează?

Sigur că da. Interacțiunea cu persoane în real time este imposibil de înlocuit. Momentul preferat de la orice petrecere privată este că pot să observ emoțiile oamenilor, toate care or fi ele, și câte or fi. Da, mii dor… Mii dor să văd oameni fericiți, mii dor de zâmbetele lor, de bunătatea lor… căci în ultima vreme cam puțin avem parte de ele.

Dacă ar fi să alegi o piesa care să o poți asculta toată viața, care ar fi asta?

Holograf – Să nu-mi iei niciodată dragostea. E piesa pe care făceam primele intervenții de radio și le înregistram acasă pe casete la un casetofon cu REC. Era prin anul 2000. Mă apucă nostalgia…

Autor: Micaela Nemîchin, stagiară