Doina Danielean face zilele astea 16 ani de radio. Puși cap la cap, înseamnă o experiență extraordinară cu care prezentatoarea doar se poate lăuda. Ea precizează că se mândrește foarte mult cu ceea ce face și că este, în primul rând, prezentatoare radio, abia apoi poate „influencer”. Am provocat-o pe Doina să ne spună cele 16 lecții pe care le-au adus în viața ei cei 16 ani de radio. Vezi care sunt acestea.

„16 ani din ziua în care prima data vocea mea s-a auzit la radio. Am motiv de sărbătoare. Fără să-mi dau seama, 16 ani în urmă am început activitatea care m-a construit și m-a făcut să devin cea care sunt astăzi! Mulțumesc lui Dumnezeu și părinților mei pentru calitățile ce mi le-au dăruit! Mulțumesc mie pentru că atunci când eram arătată cu degetul, discutată, intimidată și blamată de toți din jur, NU AM CEDAT! Așa voi face mereu. Mulțumesc cărților din bibliotecă, tare mult citeam în copilărie! Mulțumesc tuturor mentorilor mei, directori de radio și jurnaliști cu greutate, care m-au direcționat corect! Mulțumesc cel mai mult ASCULTĂTORILOR DE RADIO CARE M-au primit în urechi și suflete atâția ani di o mai fac și acum!”, a menționat Doina într-o postare.

16 lecții învățate în 16 ani de radio

1. Gândește și apoi vorbește.
2. Când toți spun că nu ești bun, tu continuă să faci ce simți.
3. Muzica inspiră!
4. Iubește și transmite iubire!
5. Când îți e greu, lasă totul după ușa studioului.
6. Când ai fericire, ia-o cu tine, ea se transmite!
7. Zâmbește atunci când vorbești, vocea ta sună altfel!
8. Nu încerca să fii altcineva – fii tu, altfel ascultătorul va simți cum te „scremi” să fii ceea ce nu ești!
9. Naturalețea – cheia spre succes. Fii tu mereu.
10. Vocea este instrumentul forte, nu o schimonosi, doar încălzește-o și vorbește.
11. Dacă ai făcut o greșeală de exprimare, nu te opri, continuă, majoritatea nu au observat-o, scuzele tale vor suna mai urât decât bâlba făcută anterior.
12. Nu schimonosi numele artiștilor despre care vorbești.
13. Citește mult, asta te va construi continuu.
14. Documentează-te bine înainte de a vorbi!
15. Ascultă muzică. Toate genurile! Toate au farmecul lor!
16. Iubește cu toată inima ceea ce faci, iar gura lumii o astupi atunci când vorbești și ești auzită de o țară întreagă

Prezentatoarea recunoaște că are ceva în plan, legat de radio, dar așteaptă să se termine pandemia, ca să-l pună în aplicare. Și recunoaște că experiența radio cântărește mult mai mult pentru cariera sa.

„Eu de asta am făcut Instagram, să apară Doina Danielean de după un microfon de studio și să fie și văzută nu doar auzită… iată că așa am ajuns să fiu numită „blogger”, „INFLUENCER” sau „instagramer”, ÎNSĂ cel mai bine mă simt deja de 16 ani, numită „prezentatoare radio” așa și vreau să rămân”, a menționat Doina Danielean.

Precizăm că Doina Danielean este în prezent prezentatoare la Radio Plai (din 2014), iar din 2017 prezintă și o emisiune la Noroc TV. Și-a început activitatea la Radio Media Cimișlia, unde a petrecut patru ani. Au urmat trei ani de ProFM Chișinău, dar și câteva luni în care a fost reporteriță la MuzTV. După un am de Supper Radio, prezentatoarea s-a regăsit în echipa Radio Plai.