Îți dorești un tatuaj, dar încă nu ai curaj să îl faci, noi îți venim în ajutor. Lucia Ciobănică este o tânără de la noi care și-a urmat visul și a plecat tocmai în Marea Britanie pentru a învăța „arta pe piele”. 

Lucia ne-a povestit cum a devenit master tatto, cum putem scoate un tatuaj nereușit, dar și care sunt cele mai sensibile zone unde „doare” cel mai tare.

Unde ai învățat această profesie și care este diferența de a picta pe foaie și a picta pe piele?

„Pentru mine să devin tattoo artist e un vis devenit realitate, La început am învățat 2 ani de colegiu în Chișinău  și în tot acest timp am practicat tatuajul pe oameni. Văzând că îmi reușește am decis să mai fac  un pas mai înainte și am fost motivată de familia mea și de oameni dragi mie să urmez un curs de tatuaj intensiv în Marea Britanie, (Londra) cu cei mai buni tattoo artiști profesioniști. După multă muncă și stăruință acolo am primit cu succes un Certificat de Competență Internațional.”

„Ca să poți face tatuaje reușite trebuie să știi și să pictezi bine, diferența e că în artă pe piele nu există„radieră”. Știind că este permanent trebuie executat cu atenție și acuratețe. Trecerea de la foaie la piele a fost o provocare, de la portrete pe foaie la portrete pe piele nu e tocmai o cale ușoară. Dar în ambele cazuri îmi face plăcere.”

Pasiunea Luciei a început de la talentul deosebit pe care îl are în desen. Tânăra ne-a uimit cu portretele pe care le-a realizat. 

Dacă ne facem un tatuaj pe care mai apoi îl regretăm există șanse să fie scos fără să rămână urme?

„Eu zic că laserul rămîne cea mai sigură metodă de îndepărtare a tatuajului. Sunt necesare între 3-10 proceduri, iar numărul procedurilor depinde de culoarea tușului, profunzimea tatuajului și culoarea pielii. Dar cea mai populară metodă de ștergere a tatuajului nereușit este „cover up”, acoperirea tatuajului vechi cu un tatuaj nou.”

Unde sunt cele mai dureroase zone și în ce zone nu este indicat să ne facem un tatuaj?

„Nu se poate numi chiar durere, mai mult simți un disconfort, iar aceasta variază în funcție de zonă și durată. În zona coastelor, încheietura mâinii, coloana vertebrală ,zona intimă sunt cele mai sensibile zone. Dar oricine poate rezista unui tatuaj, iar singurele zonele unde nu îți poți face un tatuaj permanent sunt dinții, unghiile și părul.”

Tu câte tatuaje ai și ce reprezintă ele pentru tine?

„Eu am doua tatuaje: o pasare – reprezintă un simbol al libertății, lipsita de griji. Iar al doilea tatuaj sunt flori de cireș, sunt florile primăverii care înfloresc în luna aprilie,e luna în care eu m-am născut.”

Ce tatuaje vor fi în vogă în 2019?

„Dot tattoo( tatuaj punctat), watercolor (acuarelă), semnul infinitului, penele, tatuajele geometrice, tatuaje care arată iubirea sunt printre tatuaje care vor fi în vogă și în 2019. Dar oricare tatuaj ți-ai face va fi mereu  la modă pentru că este  ca o bijuterie pe care o porți mereu.”

Te-ai decis, vrei și tu un tatuaj?

Distribuie articolul: