Deja de șase ani, cinele s-au răspândit frumos în rândurile susținătorilor CCF/HHC Moldova. Cui nu-i plac petrecerile? Dar mai ales când acestea, pe lângă oportunitățile foarte bune de a comunica cu prietenii, contribuie la o faptă deosebit de bună pentru copii. Ambasadorii Filantropiei CCF/HHC Moldova, Lucia și Dorian Berdos, deja de câțiva ani sunt gazdele celei mai mari cine Vanishing, la care participă de fiecare dată zeci de persoane.

Și în acest an, Familia Berdos a invitat oaspeții pentru a petrece o seară frumoasă și, în același timp, să facă o faptă bună: să contribuie la îmbunătățirea calității vieții a 3 copii care trăiesc doar cu mama lor.

Copiii au vârstele de 9 luni, 3 și 4 ani. Au rămas doar cu mama, după ce tatăl lor i-a părăsit pe când Ana era însărcinată cu ultimul copil. Rămași practic fără niciun suport și loc de trai stabil, problemele erau la ordinea zilei. Din nefericire, copiii mai mari au trecut printr-o experiență tristă. Au fost plasați la casa de copii, atunci când Ana a fost internată la maternitate. Multe lacrimi și durere din ambele părți, iar disperarea o cuprinsese puternic pe mama acestora. În așa circumstanțe, echipa CCF/HHC Moldova a cunoscut familia, întâlnind copiii în instituție. De aici însă, totul a luat o altă cale. Scopul prioritar al organizației a fost reunirea copiilor cu mama lor.

Vedeți și Campania „Rostul Postului” pe pagina CCF/HCC Moldova

Pentru început, li s-a achitat o chirie, astfel ca Ana să poată să își ia copiii înapoi în familie. Alături de autoritățile locale s-a reușit accesarea ajutorului social, o sursă de venit modestă, dar sigură. Între timp, cei doi copii mai mari au fost înrolați în programul preșcolar și au început să frecventeze zilnic grădinița din localitate. Recent, organizația CCF/HHC Moldova alături de Comunitatea Moldovenilor din Boston și Biserica „Sfânta Parascheva’’ din Boston, SUA, le-a procurat propria locuință. Pentru Ana, această veste nu părea reală. Continua să o trăiască ca pe un vis, până în momentul în care a primit cheile în mână. Este atât de fericită, încât a anunțat că se mută acolo chiar dacă nu ar avea pe ce dormi, locuința fiind goală, nemobilată”, au povestit cei dela CCF/HCC Moldova.

Pentru a le spori fericirea și oferi sprijin mamei și siguranță copiilor, prin intermediul Vanishing Dinner by Mezzo 2019, organizatorii și-au propus să cumpere mobilier, astfel ca odată ajunși în casa lor să aibă unde dormi și pe ce mânca.

Lucia Berdos, a declarat pentru EA.md: „Suntem de fiecare dată încântați că putem contribui, prin ospitalitatea noastră, prin frumoasele prietenii pe care le avem, prin tot ce facem să punem umărul ca și altora să le fie bine. În demersul CCF/HCC Moldova nu suntem prima dată și nu la prima acțiune, însă ne place mai mult să vedem rezultatul și bucuria din ochii copiilor, viața cărora reușim împreună să o schimbăm în bine.”