Povești de-acasă este o nouă campanie socială, lansată de Copil, Comunitate, Familie pe online. Este o inițiativă internațională, adusă în Moldova împreună cu prezentatoarea TV, Ilinca Avram, stabilită de ceva vreme în California, SUA, unde campania se bucură de un real succes. Alături de persoane publice din țara noastră: actori, artiști, prezentatori TV, bloggeri, nume cunoscute publicului, vom citi povești, basme și fabule românești în fiecare seară, timp de o lună, și vom încuraja ascultătorii, dar și cei care cred în poveștile copilăriei, să doneze ușor și comod pe platforma de donații online a organizației.

Campania se va desfășura pe toate canalele de socializare ale CCF Moldova.

Ulterior, echipa „Copil, Comunitate, Familie” va ajunge la cei mai afectați copii care se culcă flămânzi, iar visele lor sunt doar despre mâncare

Una dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie este atunci când părinții sau bunicii ne citeau povești. Bunica mea întotdeauna spune că vorbele, cuvintele sunt tămăduitoare, iar dacă sunt spuse de persoana potrivită la timpul potrivit, atunci pot fi cu adevărat magice. Suntem într-o perioadă dificilă cu toții, dar cred că este și un moment oportun pentru a deveni mai buni. Și asta dacă ne gândim și facem ceva pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru. Vă propun să creăm împreună o poveste frumoasă și reală pentru copiii din familiile nevoiașe”, a menționat Ilinca Avram.

Cuvintele au putere tămăduitoare, iar cele din basme, spuse și răspuse, timp de secole, au o putere aproape magică. 

Solidaritatea ne va face mai puternici în lupta împotriva COVID-19, care lasă urme adânci asupra familiilor vulnerabile chiar și în perioda postpandemică. Avem nevoie de sprijinul tutoror ca să putem ajuta copiii să rămână alături de părinții lor, iar aceștia să le asigure necesarul pentru viață. Pandemia ne unește prin acțiuni comune, vom preveni suferința și vom proteja fiecare copil. 

Îi așteptăm pe toți cu mare drag în lumea lui „a fost odată ca niciodată”.

De 16 ani Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lucrează întru reformarea sistemului de protecție a copilului, având drept sarcină prioritară sistarea activității instituțiilor rezidențiale, oferind fiecărui copil alternative de tip familie. Datorită programelor implementate de organizație, 5777 de copii au fost ajutați direct să crească într-un mediu familial sigur și protejat. 10 internate au fost închise până acum, iar în alte 3 își continuă în prezent activitatea. Toate aceste realizări au fost desfășurate grație parteneriatelor dezvoltate și susținătorilor responsabili social, alături de care, echipa CCF Moldova influențează viețile copiilor din țara noastră, dar contribuie la o schimbare necesară întregii societăți.

Poți dona AICI.