Excursiile sunt indiscutabil un mod excelent de a te relaxa și de a ieși din rutina zilnică și zgomotul orașului. Știai că poți merge în excursii și face drumeții și la noi în țară? Ei bine, da! Iar pe lângă faptul că te vei relaxa pe cinste, ai și oportunitatea de a explora cele mai frumoase locuri din Moldova, și de a admira atracțiile pitorești. Excursiile te vor umple cu energie și emoții pozitive, te vor ajuta să cunoști mai bine istoria bogată a meleagurilor noastre și să vezi monumentele turistice unice aflate la noi acasă.

Cele mai bune locuri de camping de la noi din țară:

„Toltrele Prutului” sau Stâncile Prutului sunt un lanţ de formaţiuni calcaroase de tip recif, care se întinde pe o distanţă de circa 200 km de-a lungul Prutului de Mijloc. Încep din apropiere de Criva, în zona graniţei de nord a ţării şi continuă până la Cobani, 200 km mai la sud. Ele sunt declarate monumente ale naturii şi sunt protejate prin lege.

„Stânca – elefantul de la Butești”, aceasta poartă numele localității în care se află și este recunoscută ca una din bijuteriile raionului Glodeni. Peisajul abrupt şi surpat din aceste regiuni stârneşte dorinţa de a pleca ca turist încolo şi de a petrece timpul în sânul naturii.

„Suta de movile” este un monument unic în țara noastră, care se întinde pe mai bine de 1600 de hectare. Este, de fapt, singurul loc din Europa unde sunt concentrate într-un număr atât de mare recife submarine ale mărilor antice. Dealurile mari, mici şi mijlocii sunt un loc perfect unde să te opreşti și să montezi un cort.

„Orheiul Vechi” se află față de Chișinău la o distanță de 40 de minute de mers cu mașina. Aici pot fi vizitate cavernele de piatră și mănăstirile din împrejurimi. Sunt locuri emblemă pentru ochiul fiecărui moldovean – toate perfecte pentru un weekend de odihnă.

Un alt loc nemaipomenit este la extremitatea de nord a Moldovei, în satul Naslavcea, chiar pe malul râului Nistru. Priveliștea de acolo pur și simplu îți taie respirația.

Avem o țară extraordinar de frumoasă, plină de locuri și peisaje care trebuie să fie văzute de fiecare dintre noi măcar o singură dată. Pentru ca weekend-ul să fie plin de emoții pozitive, o astfel de escapadă trebuie planificată din timp.

Odihna în aer liber prevede o listă cu lucruri necesare, care cu siguranță îți vor prinde bine în asemenea condiții:

Medicamente. În natură este important să ai o trusă de prim ajutor, care să includă soluții contra mușcăturilor de insecte, antiseptice, analgezice, antivirale, antipiretice, dar și medicamente care îmbunătățesc funcționarea tractului gastro-intestinal și a sistemului cardiovascular.

Cort, saci de dormit, lenjerie de pat, masă și scaune pliabile și alte lucruri pentru confort, odihnă, noapte și gătit.

Alimente și apă potabilă. Într-o excursie pe jos, mai poți lua legume, cereale și alte produse care pot fi păstrate fără frigider.

Instrumente care pot fi de folos: o lopată, un ferăstrău, un grătar cu accesoriile necesare, unelte de pescuit. Toate acestea le găsești în magazinul Promstore, cort pentru camping, saci de dormit, veselă pentru călătorii, mobilier pentru camping și multe altele. Aici vei găsi cele mai rezonabile prețuri la accesoriile pentru camping și grătare din Chișinău!

Vremea în natură se poate schimba în orice moment, așa că ai grijă să pui în rucsac și câteva haine călduroase ca să nu îngheți de frig în timpul nopții sau în caz te prinde ploaia pe undeva.

Este important să ții cont de toate detaliile legate de odihnă, indiferent că pleci în excursie, camping, drumeție sau ai rezervată o cameră la o pensiune. Trebuie să te asiguri că ai luat cu tine tot necesarul pentru a avea a vacanță cât mai plăcută.

P