Limba reprezintă un adevărat barometru al stării de sănătate a organismului. Înainte de a vă studia limba, este indicat să vă spălaţi bine pe dinţi şi să nu consumaţi cafea sau alimente care vă pot colora limba, scrie gândul.info.

Dacă limba are o culoare roz înseamnă că starea de sănătate a organismului este una bună. În cazul în care apar pete albicioase, gălbui sau decolorări, acestea pot fi semne ale unor afecţiuni, pornind de la răceli până la probleme ale ficatului sau ale inimii.

Un roz prea pal poate fi un semn că vă paşte o răceală, că sistemul imunitar este slăbit sau că suferiţi de surmenaj.

O limbă albicioasă poate însemna că digestia este una defectuoasă sau poate fi un semn de candidoză bucală.

Urmele gălbui prezente pe limbă pot indica o inflamaţie severă în corp.

Dacă vârful limbii este fierbinte, inima dumneavoastră ar putea avea ceva probleme de hiperactivitate sau tensiunea arterială este mărită.

Infecţiile respirarorii pot duce la apariţia pe limbă a unor pete de culoare roşie.

Urmele de dinţi pe părţile laterale ale limbii ar indica o funcţionare greoaie a ficatului, iar dacă nuanţa limbii în această zonă este una închisă la culoare, cu tente albăstrui, problemele ficatului ar putea fi unele grave.

Cât de bine funcţionează rinichii ne arată partea din spate a limbii, sau „rădăcina”. Prezenţa unor pete gălbui în această zonă ar putea si un semn al unei infecţii urinare.

Distribuie articolul: