Câteva zile în urmă, Lilu Ojovan a trecut prin clipe extrem de grele. Mama ei a ajuns în secția reanimare, iar acest lucru a afectat-o enorm. Acum vedeta face un apel către toți conducătorii auto și atenționează despre pericolul consumului de alcool, atunci când urcă la volan. 

În ultima perioadă, tot mai des auzim despre accidentele provocate de șoferii beți la volan, iar zeci de oameni au avut de suferit, fiind înregistrate inclusiv și decesuri. Săptămâna trecută, mama Liliei Ojovan, după un accident de acest gen, a ajuns cu traume la spital, fiind internată în secția de reanimare. Din fericire, după cum a anunțat însăși prezentatoarea TV, femeia își va reveni, dar urmează câteva luni de recuperare: „Sunt recunoscătoare că nu a fost afectat creierul și coloana vertebrală. Are politraumatisme, dar cu răbdare și gândire pozitivă își va reveni în câteva luni”

Lilu a lipsit câteva zile din mediul online, timp care la petrecut alături mama sa, iar când a revenit, aceasta s-a adresat tuturor șoferilor, publicând un mesaj puternic, plin de indignare și îndemnând oamenii, să fie mai „educați pe șosea”, mai responsabili.

„Ajunge. E prea mult. Sunt prea multe vieți pierdute, corpuri rănite, familii distruse. Cât de degradat este omul care urcă la volan când are prea multe grade în cap? Deja și amenzile mari nu îi sperie. Poate permisul pe viață, luat? Mașina confiscată? Nu știu dacă asta pote fi o soluție – noi suntem un popor de „gheroi” (n.r. eroi), suntem șmecheri și ni se pare că avem toată lumea la pedale. EDUCAȚIE. De asta cred că avem nevoie, educație în familie – fiind un bun exemplu pentru copii. Educație în scoli, mai ales în cele auto. Să le vină la o oră – familii care și-au pierdut copii sau părinții, frații, surorile. Să le spună cu lacrimi în ochi
de ce nu trebuie să devină UCIGAȘI. RESPONSABILITATE. Dacă el/ea, care urcă la volan, e beat și e inconștient, atunci în jurul său sigur trebuie să fie cineva, poate un pic mai treaz – acel cineva trebuie să îl/o oprească. Trebuie să fie altcineva conștiința omului inconștient. Haideți să ne ajutam unii pe alții să trecem peste această perioadă de beție și indiferență națională.”

Amintim că mama Liliei a ajuns în secția reanimare, după ce a nimerit într-un accident, cauzat de un șofer băut la volan, iar pe lângă traumele fizice, femeia va trebui să se recupereze și emoțional. Colegul ei de muncă, omul alături de care a muncit cot la cot și care i-a devenit prieten, a decedat în acel accident.

Conform AGORA.md, în primele 9 luni ale acestui an, polițiștii de patrulare au depistat 3751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), iresponsabilitatea, indiferența și ignorarea legii de către cei care pun cetățenii în pericol a făcut ca pe traseele din republică să-și piardă viața 30 de persoane, iar 134 au rămas cu sechele pe viață, în cele 117 accidente comise de șoferi băuți.

Sursa: Instagram.com

Vezi și: Lilu trece prin clipe grele. Mama ei este internată la reanimare, după ce un șofer beat a lovit ambulanța în care se afla (Foto)