Acum două zile, un magazin de haine second hand și outlet din Chișinău și-a deschis o nouă filială, iar cu această ocazie a organizat un eveniment cu mai multe persoane publice și influenceri de la noi. Evenimentul a stârnit indignarea opiniei publice, întrucât se pare că nu s-au respectat regulile impuse de pandemie. 

Din pozele și filmulețele postate pe rețele sociale se vede că invitații nu poartă măști de protecție și nu mențin distanța socială.

Ultima hotărâre a Comisiei Extraordinare pentru Sănătate publică a municipiului Chișinău din data de 27 februarie, precizează că „se admite organizarea și desfășurarea evenimentelor festive în unitățile de alimentație publică, cu participarea unui număr mai mic de 20 de invitați, cu respectarea măsurilor de sănătate publică”, iar masca este obligatorie într-un spațiu închis. 

Magazinul a dat o reacție pentru portalul de știri Moldova.org. Aceștia susțin că la eveniment au fost 25 de persoane și că invitații au purtat măști doar că le-au scos atunci când au făcut poze și vedetele au defilat în ținutele magazinului.

Printre persoanele publice de la eveniment s-au numărat: Lilu Ojovan, Emilian Crețu, Svetlana Sainsus, Lenuța Gheorghiță, Cornelia Ștefăneț și mulți alții.

Astăzi, Lilu a ținut să își ceară scuze de la fanii săi pentru că a participat și a prezentat evenimentul cu pricina. 

Activista Diana Guja a mărturisit pe pagina sa de facebook că a sunat la 112, fiind revoltată de atitudinea celor prezenți la eveniment și administrația magazinului.

Reprezentanții poliției menționează pentru moldova.org că a existat un apel, însă la fața locului când s-au deplasat nu erau decât angajații magazinului, care pregăteau deschiderea magazinului de a doua zi.