Dacă pentru unii, vara e asociată cu vacanța, în jurnalism nu există odihnă. Lilia Ojovan a anunțat astăzi că revine pe micile ecrane, într-un nou proiect televizat, care va ieși în emisie tot dimineața. Ce a mărturisit prezentatoarea TV, aflați mai jos.

Lilu și-a făcut mărturia pe blog, tot acolo unde a menționat, recent, că nu mai face parte din echipa brandului vestimentar Pupi Sweet Dress, pe care l-a condus alături de Angela Gorincioi.

Lilu: „Pupi Sweet Dress e un capitol încheiat pentru mine. Până aici a mers locomotiva”

14358873_10153855826524599_616176757910735164_nVara începe vacanţa unora… şi se sfârşeşte a altora. 5 luni am avut o pauză, zic, binemeritată după 5 ani de trezit la ora 5.00. Plecarea subită din televiziune mi-a dat un răgaz bun.

M-am bucurat enorm de dimineţile leneşe. Am savurat fiecare trezire forţată din partea Teiţei, care exersează simţul tactil pe faţa mea. Ciupită de sprâncene, gâdilită la urechi, cu degetele încâlcite în păr, aşa mă deşteaptă cel mai matinal sufleţel din pat. Urmează apoi îmbrăţişarea de grup şi veşnica întrebare de la Amelie „Azi petrecem timpul cu familia?” a se înţelege „azi nu merg la grădiniţă, e weekend.”

Acum, ştiind că dimineţile petrecute împreună vor rămâne doar în weekend, îmi lasă un nod în gât. Dar şi plăcerea de a munci în televiziune, de a transmite emoţii printr-un ecran rece, aici şi acum, mă împlineşte ca profesionist. Şi eu sunt din tagma femeilor, care au nevoie de o gamă variată de emoţii pentru a mă simţi întregită. Propuneri au fost multe, întâlniri… la fel. Dar, nu puteam să accept un job într-o televiziune care nu transmite aceleaşi valori, preţuite de mine.

Sunt nerăbdătoare să văd cum beau cafeaua viitorii mei colegi, unii care au făcut televiziune, alţii care au jucat doar pe scenă. Un cumul de oameni, experienţe, trăiri foarte variate, şi din acest punct … foarte valoroase. În curând îi veţi cunoaşte. Iar, misterul şi necunoscutul potenţial ce se află în oamenii noi e foarte tentant, pentru că nici nu ştii, dar în aceşti oameni poţi găsi prieteni, învăţători. Vom explora dimineţile împreună din iunie.  Unde? … În curând, foarte curând va veni şi răspunsul”, spune Lilu.

Amintim că Lilia Ojovan și-a anunțat retragerea din televiziune în luna ianuarie a acestui an, după 7 ani de muncă în cadrul postului de televiziune Jurnal TV.

Am ajuns aici crudă, fără a şti ce înseamnă şi cum se face televizunea adevărată. Am învăţat meserie cu toţii din mers. Au fost 7 ani în care am cunoscut atât de mulţi oameni, încât mi-ar fi trebuit 3 vieţi de om. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care de-a lungul anilor au muncit în această televiziune, oamenii care au lăsat câte o părticică din ei, în ceea ce astăzi poartă numele Jurnal TV”, spunea atunci prezentatoarea emisiunilor „Deșteptarea” și „Paparazzi”.

Mult succes în noul început, Lilu!

12472671_10153292110049599_1187040531397379988_n

Foto: Arhiva personală,  Yon Savin

Distribuie articolul: