Începând cu data de 10 august piscinele și bazinele de înot își pot relua activitatea, a decis Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP). Administratorii acestor zone de agrement și vizitatorii vor fi obligați, totuși, să respecte o serie de reguli menite să prevină îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Persoanelor din grupurile de risc și cei cu vârsta peste 63 de ani nu au acces pe teritoriul piscinelor sau bazinelor de înot, menționează AGORA.md.

Printre reguli se enumeră: respectarea cu strictețe a curățeniei și dezinfectarea frecventă a zonei de agrement, amenajarea teritoriului  cu șezlonguri, prin amplasarea lor la distanța de 1,5 metri unul de altul. iar numărul vizitatorilor trebuie să nu depășească 50% din capacitatea maximă.

Totodată, fluxul să fie bine gestionat pentru a se evita aglomerația, iar înainte de a intra pe teritoriul obiectului să se efectueze triajul epidemiologic, care va include verificarea obligatorie a temperaturii pentru vizitatori de către o persoană instruită, responsabilă de această procedură.

Mai mult de atât, nu se va permite accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,0°C și informarea lor despre necesitatea consultării medicului.

 

Distribuie articolul: