A o cunoaște pe Lia Taburcean e ca și cum ai pune la ochi un caleidoscop: fiecare secundă îți oferă trăiri și impresii noi. Tânăra originară din Verejeni (Telenești) a devenit un adevărat fenomen pentru industria muzicii autohtone, grație colaborărilor cu rapperul Kapushon. Acum un an, a lansat „La nunta asta” - piesă al cărei videoclip a adunat peste 3 mln de vizualizări; toamna trecută a venit cu piesa „Ca-n filme indiene”, iar la sfârșit de aprilie a lansat featuring-ul „Scârț Scârț” alături de Kapushon. În toiul primăverii, ne-am propus să o lăsăm să se simtă copil, pentru că Lia adoră această senzație. Dima Iacovlev a surprins-o în sânul naturii, iar noi am descusut-o de secrete și emoții. P.S. Fetița care apare în poze este o fană a Liei, care se plimba prin preajmă, în timpul ședinței foto.

IMG_8883

Dragă Lia, eşti unul dintre puținii artişti de la noi, care au ales să nu stea în spatele unor pseudonime. A fost o decizie fermă din start?

Inițial mi-am dorit un alt nume scenic, însă tata m-a sfătuit să-mi păstrez numele adevărat. Îl port cu mândrie și mă mândresc cu toată familia mea! Îi mulțumesc Domnului că are grijă de ea, iar părinților – pentru grija acordată mie.

IMG_8913

Povesteşte-ne despre rădăcinile tale. Cine sunt oamenii cărora ai dori să le mulțumeşti pentru viață, talent moştenit şi aripi?

Acest talent deosebit nu știu de unde își ia rădăcinile, pentru că, așa cum am vorbit și în celelalte interviuri, sunt adoptată!

Bineînțeles că cei care au optat pentru vocația mea muzicală sunt părinții, dar acum mă descurc deja singură și cu ajutorul lui Marin Crețu!

„Scârț-Scârț, scârțâie patul!” Kapushon prezintă o nouă piesă în colaborare cu Lia Taburcean (VIDEO)

Probabil vei fi de acord că întâlnirea cu Marin Crețu a fost una esențială pentru cariera ta muzicală. Cum s-a produs? Ce apreciezi cel mai mult la acest artist?

Kapushon …cu el am făcut cunoștință la colegiu, e o istorie întreagă! Marin este un om foarte puternic, deștept și plin de viață! Datorită încrederii noastre reciproce, am ajuns aici și vom încânta mereu inimile oamenilor!

Mereu am încredere în ceea ce scrie Marin și nu m-am îndoit vreodată de calitatea produselor muzicale, care e cheia succesului meu.

img class=”alignnone size-full wp-image-168323″ src=”https://ea.md/wp-content/uploads/2017/05/IMG_8857.jpg” alt=”IMG_8857″ width=”867″ height=”1300″ />

Există practic o tendință în rândul interpreților autohtoni de a migra spre case de producție din România. Ți-ai asuma o astfel de provocare?

În România sunt învitată sa evoluez și să fac veselie la nunți și zile de naștere, dar dacă m-ar invita să mă stabilesc acolo, nu m-aș duce! M-am născut în Moldova și am să-i port cinste cu mândrie și în continuare.

Sunt mulțumită că și publicul de peste Prut e încântat de piesele noastre.

Cum începe şi se încheie o zi tipică din viața ta? Ce faci, atunci când nu cânți şi nu te dedici studiilor?

Precum știți, sunt în ultimul an de studii la Colegiul Tehnologic și zi de zi mă trezesc ca să plec la ore. Recent m-am înscris și la o sală de forță.

Iubesc plimbările în aer liber cu cei mai apropiați prieteni. Desigur că merg și la studio. În wekeend-uri, plec să îl vizitez pe tata.

IMG_8846

Ştim că ai o relație specială cu pantofii. Dezvăluie-ne detalii despre această slăbiciune a ta.

Relația mea cu pantofii … nu este chiar bună, pentru că nu reușesc să confecționez multe perechi de încălțăminte și mă dedic în special muzicii.

IMG_8859

Dragă Lia, această întrebare se referă la femeia şi nu artista din tine. Ce calități te cuceresc la un bărbat?

Femeia este motorul unui bărbat, așa cum a spus și Kapushon, într-un interviu de-al său, dar o femeie așteaptă mereu multă atenție de la un bărbat!

În relația mea, sunt îndrumată în multe de către prietenul meu; el este cel care mă susține și mă respectă! Nu-i lipsește niciuna din calitățile pe care le căutam la un bărbat ideal. Dr nu vreau să discut mult despre asta.

IMG_8840

Care e poziția ta cu privire la afişarea vieții private pe rețelele sociale? Există o graniță care ar trebui să stea fixă între fan şi artist?

Rareori răspund la mesajele fanilor. Desigur, există o limită… dar ei nu înțeleg asta!

Te încrezi în destin? Vorbeşte-ne despre culorile în care îți vezi viitorul. Ți-ai dori să te dedici în totalitate muzicii?

Mama mea spunea mereu că precum îți așterni, așa vei dormi! Eu muncesc mult asupra mea, dar trăiesc cu ziua de azi deocamdată. Sunt prea tânără pentru a mă gândi la toate problemele din viitor! Muzica este ca și aerul pentru mine!

Îți mulțumim, Lia, pentru acest interviu. Îți urăm mari succese și un viitor așa cum ți-l dorești!

Și eu vă mulțumesc. De asemenea le adresez mulțumiri Marianei Baraniuc pentru fiecare rochiță în care este redată simplitatea mea și Carolinei Burduja – pentru machiajele perfecte!

IMG_8874

Foto: Dima Iacovlev Photography