Fotbalistul Leo Messi, în vârstă de 34 de ani, a primit, ieri seara, al 7-lea balon de aur. Ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021, acordat de France Football, a avut loc la Paris, în seara de 29 Noiembrie.

După ce a câştigat anul acesta Copa America, în calitate de căpitan al naţionalei Argentinei, înainte de a se transfera la Paris Saint Germain și, şi-a adjudecat trofeul „France Football”, a primit și balonul de aur.

Cea de-a 65-a ediţie a decernării trofeului a avut loc la Teatrul du Châtelet din Paris, după ce ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei.

Vedeta fotbalului internațional a venit la eveniment alături de întreaga lui familie, soție și cei trei băieți ai lui.

Fotbalistul argentinian a declarat, în cadrul conferinţei de presă care a urmat după desfășurarea galei de la Paris, că decisivă pentru obţinerea trofeului a fost câştigarea competiţiei Copa America, anul acesta, cu naţionala Argentinei, au notat cei de la digi24.ro.

„Am făcut un sezon bun cu Barcelona, chiar dacă nu am reuşit să câştigăm La Liga sau Liga Campionilor. Copa America a făcut diferenţa pentru a câştiga din nou acest trofeu (Balonul de Aur, n. red.). Este o mândrie că sunt primul jucător care îl câştigă în tricoul echipei PSG. Este ceva special, o onoare”, a spus Messi, potrivit AFP.

„Acest premiu îmi dă forţa pentru o nouă etapă, la un nou club. Mă bucur că mi-am văzut familia fericită în seara asta. Este un premiu individual, dar Copa America este un trofeu pentru o echipă. Vom face totul pentru a câştiga un nou trofeu cu Argentina”, a mai spus atacantul.

Cel cu care a concurat Messi a fost atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen).

Iar cel care i-a oferit balonul de aur fotbalistului a fost fostul lui coleg de la Barcelona, Luis Suarez.

Leo a mai luat Balonul de aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 şi 2019. După trofeul din acest an, Messi a devenit singurul jucător care câştigă Balonul de Aur de-a lungul a 3 decade! În 2021, averea lui Leo Messi este estimată la 400 de milioane de dolari, scrie publicația okmagazine.ro.

Distribuie articolul: