Vremea de afară este tot mai frumoasă, iar orele online îi constrâng pe elevi să-și petreacă mai tot timpul în încăpere. Uite că într-un oraș spaniol, lucrurile au luat o întorsătură frumoasă pentru toți. Copiii au trecut de la lecțiile online la orele în aer liber, pe plajă.

 

Pentru a elimina presiunea psihologică exercitată asupra elevilor, în urma învățământului online, conducătorii sistemului educațional spaniol au găsit o soluție inedită – lecțiile pe plajă.

 

Ideea inedită le-a venit cadrelor didactice din școala Félix Rodríguez de la Fuente, din Murcia, după ce au constatat că elevii și-ar dori să revină la cursuri față în față. Și pentru că școlile sunt închise, iar vremea este tot mai frumoasă, cea mai bună și apropiată soluție au fost lecțiile pe plajă – Playa de los Nietos.

 

Elevii sunt împărțiți în bule și se rotesc în module de câte 20 de minute care fac diverse activități, de la muzică, la desen și limbă engleză.

Orele încep la opt dimineața și pe lângă programa școlară sunt predate și materii surpriză, spre deliciul copiilor: comunitatea locală îi învață istorie costumându-se în haine romane, iar pescarii din zona le arată copiilor cum să întindă plasele și să își asigure cina.

 

Proiectul numit „Aire Limpio” („Aer Curat”) are drept scop îmbunătățirea calității aerului pentru copii și să le ofere un moment de respiro de la pandemie.

V-ați dori și voi să petreceți orele sau să vă faceți jobul în aer liber? Poate fi o soluție, nu-i așa?