Lasagna este acel tip de mâncare, pe care îl putem servi atât la o masă festivă pentru cei dragi, cât și la o cină în familie, pentru a diversifica alimentația zilnică. La prima impresie, eram sigură că se pregătește destul de greu și e nevoie de ingrediente sofisticate, până n-am pus cunoștințele în practică. Acum, vreau să împărtășesc rețeta pe care am îndrăgit-o eu, dar și familia mea. 

Ingrediente

  • 6 foi pentru lasagna
  • 500 gr carne tocată (am folosit asorti)
  • o ceapă medie
  • sare, piper
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • cașcaval 200 gr

Pentru sos

  • un pahar cu lapte
  • 200 gr unt
  • o lingură cu făină
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Fierbe foile pentru lasagna, iar între timp prăjește carnea tocată cu ceapă, pasta de tomate și condimente.
  2. De obicei, nu fierb foile pentru lasagna prea mult, dar sosul nu-l pregătesc foarte dens. Pregătește sosul: topește untul și adaugă la el făină, amestecă bine până se încorporează făina. Apoi adaugă laptele și amestecă până dispar cocoloașele. La final adaugă condimentele și amestecă iarăși.
  3. Acum, când toate componentele sunt gata, luăm o formă de sticlă sau ceramică și începem să „strângem” lasagna: primul strat va fi sosul, apoi foile, carnea, cașcavalul. Repetăm această procedură până la finalizarea ingredientelor, ultimul strat trebuie să fie compus din carne, sos și cașcaval.
  4. Puneți în cuptorul preîncălzit la 180 grade C și coaceți până la rumenire.

Poftă bună!