Claudiu Dumitrache are numai 20 de ani, însă este recunoscut pentru piesele sale nu doar în România, dar și peste hotarele ei. Noi l-am cunoscut grație „premierei Românicii Mari”, mai exact actriței de la noi, stabilită la București, Irena Boclincă. Actrița s-a declarat fascinată de talentul lui Claudiu, la fel cum au mai făcut-o și Dida Drăgan, Raoul, Eb Davis, Ruby, What’s Up sau Mirabela Dauer la ZUTV. Iată prin ce se remarcă tânărul.

„Artiștii sunt în general peste tot. Actori, dansatori, pictori sau muzicieni… Dar sunt unii tineri, puri și dedicați cu tot sufletul pentru cultură, care nu se compromit pentru celebritate. Claudiu Dumitrache este unul dintre acești artiști, pe care îi ascult cu multă plăcere, ajungând să mă fascineze. Muzica lui este atât de profundă și sinceră, încât nu te poți opri din a o asculta!”, a transmis Irena Boclincă moldovenilor.

Claudiu a început cariera de căntăreț la vârsta de 12 ani și a ajuns ca până astăzi să cânte pe scene în toată lumea, în concerte alături de mari artiști români sau internaționali: Alphaville, Faydee, Raoul (cu care a și cântat în duet), Delia, Stefan Banica Jr, Irina Rimes etc. Primul single al tânărului se numește „Lumea mea” și este compus de el, pe versurile mamei sale Gabriela Dumitrache. În anul 2016, artistul a câștigat premiul special „Music Awards TV” și a început turneele naționale, ajungând la granițele dintre România și Republica Moldova. Una dintre dorințele sale este să ajungă și în dincoace de Prut, să cunoască tradițiile locului, să viziteze țara, să cânte și să îi cunoască pe moldoveni.

„Întotdeauna am simțit nevoia de a cunoaște frații de peste Prut. De a vizita Moldova și a vedea cum primește publicul muzica mea. În România artiștii moldoveni au cucerit! Vreau să cunosc mediul din care aceștia au ieșit, atât de talentați și inovatori!”, a declarat Claudiu pentru EA.md.

Tânărul interpret și compozitor a devenit în 2018 și scriitor, lansându-și prima carte intitulată „Boemia unui mort”. În 2019, Claudiu a lansat propria biografie intitulată „20”, unde se regăsesc mai multe personalități din România, America sau Germania, vorbind despre Claudiu ca fiind un artist deosebit față de restul tinerilor de vârsta lui.

Recenzii din cartea sa, scrise de critici literari, scriitori și antropologi de la Academia Română:

„În stilul poetului se regăsește o cromatică menită să producă un maxim de extaz și să masivizeze cele mai mărunte sentimente, până la apocaliptic”. În tratate se vorbește despre opera lui, ca fiind o artă ce articulează simțirile profunde ale cititorilor, autorul având acces la „lumea lumilor””, scrie prof. scriitor Ștefan Lucian Mureșanu.

Stând alături de scriitori precum Ioan Maftei Buhăiești sau Ion Machidon, Claudiu a reușit să-și contureze talentul pentru scris și să fie apreciat pentru asta, aducând sinceritate, profunzime și valori profetice, naționale sau bacoviene.

Claudiu, modest și încrezător în viitor, face parte dintr-o mișcare de tip New Age care ajută la dezvoltare și emancipare în rândul oamenilor, dar care face și acte de caritate, evenimente culturale sau dezvoltare personală.

Cunoscut pentru adaptările și interpretările melodiilor din limbi străine în limba română, cel mai recent cover al lui Claudiu este „Nu sunt fară tine” după „Lost Without You” de la Freya Ridings.

Claudiu Dumitrache poate fi urmărit pe canalul său de YouTube și pe paginile sale de Facebook sau Instagram.