Maternitatea este un izvor nesecat de inspirație, putere și dragoste! La asta ne-am gândit, atunci când am cunoscut-o pentru prima dată pe Inesa Munteanu. La numai 22 de ani, se declară o femeie absolut împlinită: este soție, mama unui băiețel minunat, autoarea blogului culinar „Hai să bucătărim!” și a mărcii „Inesa Handmade”. Unde mai pui că este și masterandă la o facultate de peste Prut! Inesa are o lecție de spus pentru toate mămicile: „Faceți în așa fel, încât copiii voștri să fie mândri de voi!” Cu siguranță că fiul o va venera ca pe o zeiță, atunci când se va face mare! Are un milion de motive.

Dragă Inesa, te găsim drept o mămică extrem de pasionată și sârguincioasă. Când ai descoperit că handmade-ul este o activitate care ți-ar putea aduce plăcere și remunerare în același timp?

1620369_589977527744055_780021362_nAșa este! Pasiunea mea pentru handmade s-a născut cu mult timp în urmă, îmi amintesc și acum orele de educația tehnologică din școală, pe care le așteptam cu nerăbdare, indiferent că era vorba de tricotat, brodat sau croșetat, mereu îmi plăcea să îmi dedic tot timpul liber creând. Astfel, de la o vârstă fragedă am participat cu expoziția personală în cadrul conferințelor municipale și republicane, acolo patru ani consecutiv am ocupat locul I și diplomă de MasterClass.

Pe atunci, nici gând să fac o afacere din pasiunea mea, dar treptat, au început să apară solicitări din parte iubitorilor de handmade și așa a început totul. Îmi amintesc și acum de momentul primei remunerări primite în schimbul unor seturi de bijuterii croșetate, eram la liceu și am participat cu expoziția personală în cadrul „Festivalului Etniilor”, desfășurat în centrul Capitalei. Mai apoi de la un simplu album cu pozele lucrărilor, mi-am creat propria pagină, Inesa Handmade pe care o administrez de atunci și până în prezent.

img_6221

Ce diversitate de articole handmade se regăsește astăzi în portofoliul tău de lucrări?

În prezent, în portofoliul meu de lucrări am inclusă o gamă variată de produse, începând cu articole vestimentare și bijuterii croșetate, coronițe florale, mărțișoare, pernuțe cu aromă de levănțică, sticluțe personalizate cu sare de baie, articole destinate sărbătorilor de iarnă: brăduți decorativi, jucării pentru pomul de Crăciun, suporturi pentru lumânări etc.

Un lucru pe care vreau să-l remarc: îmi plac foarte mult cadourile originale și de aceea, am creat Borcănașul „100 de motive pentru care te iubesc”, acesta prezintă un interes sporit în rândul clienților și acest lucru mă bucură extrem de mult.

Toate articolele create de mine au un loc aparte în sufletul meu și tot ceea ce fac, este realizat din plăcere.

Remarcăm solicitările care îți vin cu ocazia evenimentelor nupțiale. Ce accesorii de nuntă ai avut ocazia să realizezi până în prezent?

Anul acesta, organizându-mi propria nuntă și având un feedback pozitiv asupra tuturor articolelor pe care le-am realizat: invitații, carduri de masă, numere de masă, props-uri, mărturii, pahare miri/nași, pernuțe pentru verighete etc., am înțeles că trebuie să fac ceva în acest sens și așa a luat naștere un nou compartiment de articole în propriu-mi portofoliu. Îmi place ceea ce fac, iar fericirea mea se citește în ochii unui client mulțumit.

Vorbește-ne despre darurile handmade actuale mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.   

Am apreciat mereu originalitatea la un cadou, prefer ca produsele pe care le confecționez să fie unice și irepetabile, de aceea anul acesta vin în ajutor cu niște brăduți decorativi, lucrați în totalitate manual; candele personalizate, pernuțe cu aromă de levănțică în formă de inimă, care pot fi folosite pe post de jucării pentru brad, dar pot fi în același timp cadoul perfect pentru cei dragi.

Pentru cei îndrăgostiți, borcănașul „100 de motive pentru care te iubesc” este o alternativă a cadourilor cu care suntem deja obișnuiți. După cum bine știm, anul acesta în materie de jucării pentru pomul de Crăciun se optează pentru nuanțele de alb/argintiu, astfel am confecționat jucăriile ținând cont de acest trend.

E greu să vorbim despre materniatate și handmade în același timp. Când creezi? Ce reguli de management al timpului te ajută să faci față tuturor activităților de pe „ordinea de zi”, având în vedere că încă mai faci studii?

Sunt de părerea că niciun lucru nu este imposibil atunci când iubești și trăiești plăcere din ceea ce faci; așa le reușești pe toate!

După ce am devenit mamă, viața mea pare să fi intrat pe făgașul lipsit de reguli al managementului timpului. Cu mai puține ore de somn și cu mai multe ore de lucru, încerc să fac față situației.

Pentru mine, handmade-ul este hrana sufletului, iar studiile sunt cheia succesului spre care tind să ajung, având în vedere că mi-am făcut deja licență în domeniul Administrarii Afacerilor, în România. Acum studiez ciclul de masterat într-un domeniu apropiat, țin să cred că asta mă va ajuta sa-mi deschid propria afacere.

img_4524

Povestește-ne despre cum a luat naștere blogul tău culinar și cum ți-ai dori să-l vezi în câțiva ani.

Bucătăria este locul unde-mi pot da frâu liber imaginației și creativității. Îmi place să experimentez și să dau viață rețetelor noi.

Blogul a luat naștere spontan, de fiecare dată când găteam ceva și aveam oaspeți, eram întrebată mereu despre „care e rețeta magică, de ți-a ieșit atât de bun?!” și faptul că aveam deja o groază de poze la activ a fost o motivație bună ca să-mi creez pagina de facebook Hai să bucătărim, după care aveam un feedback pozitiv din partea multor gospodine și am zis că trebuie să-mi fac și un blog culinar, structurat cu toate rețetele.

Ce-i drept, de mult nu am mai postat rețete noi, dar asta nu înseamnă că m-am dezis de bucătărit. Am foarte multe rețete și poze care așteaptă să fie postate, sper să-mi fac timp și de ele. Peste câțiva ani, aș vrea ca acest blog să fie refugiul fiecărei gospodine, aici să găsească orice rețetă pe care o va căuta.

11056429_979237615434269_7030776465125931500_o

De unde se trage slăbiciunea pentru „bucătărit” și care este astăzi rețeta preferată a familiei voastre?

Slăbiciunea pentru bucătărit am moștenit-o de la ambii părinți, mămica este o gospodină desăvârșită, iar tăticul, ori de câte ori are ocazia, pregătește cele mai gustoase sărmăluțe. Nu aș putea spune că avem o rețetă preferată, toate bucatele au ceva special, ne place să mâncăm sănătos, iar din alimentația zilnică nu lipsesc legumele.

În ceea ce privește modul în care pregătesc bucatele, evit prăjitul în schimbul bucatelor făcute la cuptor sau fierte. Dacă ar fi să aleg o rețetă, aceasta este friptura și mămăliga umplută cu brânză, ce poate fi mai gustos ca bucatele noastre tradiționale?!

Inesa, probabil ai mai primit astfel de complimente, dar arăți splendid după venirea pe lume a fiului. Cum ai reușit? Ce secrete ascunde frumusețea ta?

E foarte plăcut să primesc astfel de aprecieri. Mereu am privit cu admirație mămicile care au grijă de ele și nu se lasă înfrânte de treburile casnice și rutina zilei. Apariția fiului meu pe lume este cel mai frumos cadou de la viață, iar fericirea zilnică pe care o primesc atunci când îl țin în brațe și îmi zâmbește este arma frumuseții mele.

img_6316

Cine sunt oamenii cărora ți-ai dori să le mulțumești pentru tot sprijinul și inspirația care te ajută să afirmi astăzi că ești o femeie împlinită, care își vede visurile realizându-se? Le poți lăsa un mesaj.

Pentru ceea ce sunt, astăzi le mulțumesc părinților mei, care au investit în visurile mele. Le mulțumesc pentru educația care mi-au dat-o și sper să fiu un părinte bun și un exemplu demn de urmat, la fel precum au fost ei pentru mine.

Tot aici îi mulțumesc soțului meu pentru faptul că mă susține în tot ceea ce fac și crede în visurile mele. Pot afirma că la cei 22 de ani pe care-i am, mă simt o persoana împlinită. Vă iubesc!

img_4492

Te rugăm să lași un mesaj pentru toate mămicile inspirate, care, din anumite motive, renunță la pasiuni în favoarea rutinei.

Dragi mămici, nu lăsați să treacă timpul pe lângă voi fără folos; luptați pentru visurile voastre și pentru pasiunile pe care le aveți, faceți în așa fel, încât copiii voștri să fie mândri de voi și să rămâneți exemple demne de urmat!

Îți mulțumim pentru modelul pe care îl oferi, Inesa! Să ai parte de cât mai multă inspirație și părtași pentru frumusețea pe care o creezi!

Foto: Arhiva personală, Hai să bucătărimInesa Handmade

Distribuie articolul: