Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA) a anunţat vineri că, din cele peste 18 milioane de doze de vaccin anti-COVID19 de la AstraZeneca administrate în Marea Britanie, au fost raportate doar în jur de 30 de cazuri de cheaguri de sânge. Autoritatea britanică a descris riscul formării de cheaguri de sânge asociat cu vaccinul AstraZeneca ca fiind „foarte redus”, transmite Agora cu referire la digi24.

Începând cu 24 martie, au fost raportate în total 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi alte opt tipuri de tromboze, a precizat agenţia.

Un alt document al MHRA a prezentat un total de 24 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală, fără a oferi detalii în legătură cu această discrepanţă.

„Pe baza acestei revizuiri în curs, beneficiile vaccinurilor împotriva COVID-19 continuă să depăşească orice riscuri şi ar trebui să vă vaccinaţi când sunteţi invitat să faceţi acest lucru”, a afirmat autoritatea britanică.

În total, peste 31 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin anti-COVID, dintre care mai mult de 18 milioane cu AstraZeneca.

Amintim că la 18 martie, comitetul Agenției Europene a Medicamentului a decis că vaccinul AstraZenenca e sigur și eficient. Specialiștii au ajuns la concluzia că acest vaccin nu e asociat cu un risc crescut al trombozelor.