La doar 17 ani un tânăr a rămas ţintit la pat după ce şi-a vândut un rinichi pentru a fi “în rând cu lumea”. Povestea lui a zguduit societatea.

Se întâmpla în anul 2011, atunci când Van, un tânăr de 17 ani din China îşi vindea un rinichi pentru a-şi procura gadjeturi de ultimă generaţie: un Ipone 4 şi un Ipad 2. Tânărul voia să se laude în faţa prietenilor, aşa că, atunci când a găsit online “cumpărătorii”, a fost nespus de fericit. Doi chirurgi i-au extirpat rinichiul, iar el, imediat după operaţie şi-a procurat gadjeturile şi fericit s-a întors acasă. Părinţii lui au rămas îngroziţi când au aflat ce s-a întâmplat şi, imediat, s-au adresat la poliţie. Atât “cumpărătorii”, cât şi cei doi medici care au efectuat operaţia au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare.

Van, însă, nu s-a putut bucura prea mult de achiziţii, iar la doar câteva săptămâni, rinichiul rămas a cedat şi acesta a ajuns ţintit la pat. Acesta a fost diagnosticat cu insuficienţă renală şi are nevoie de ingrijiri medicale permanente, supravieţuind doar cu ajutorul hemodializei.

Astfel, tânărul a ajuns invalid pentru 2800 de euro. Acum, acesta are 25 de ani şi va rămâne ţintit la pat pentru tot restul vieţii.

Sursa: youtube.com

Vezi şi: O jucărie sexuală pentru femei a stârnit controverse la târgul de tehnologie CES 2019. De ce a fost retrasă de la eveniment

Distribuie articolul: