Polițiștii Brigăzii „Fulger” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au trecut ieri prin cel mai important test din cariera lor. Aceștia au luptat prin foc și apă pentru titlul „Bereta Neagră”.

Deja de mai bine de 10 ani, persoanele înrolate în Brigada de Poliție cu Destinație specială „Fulger” susțin acest test, care nu este deloc ușor, pentru a demonstra că merită să facă parte din această subdiviziune specială a poliției.

41 de ofițeri, 40 bărbați și o femeie și-au pus norocul la încercare, printre care și un grup de jurnaliști, îmbrăcați în uniformă polițienească. Probele au fost multe și dificile.

Din cei 41 de candidați 9 au cedat, fiind descalificați. Astfel, la final, doar 32 de polițiști au primit insigna mult râvnită simbol al bărbăției.

Anastasia Florea reporter ea.md a lăsat microfonul pentru o zi și l-a înlocuit cu armele și uniforma de militar. 

„Îmbrăcați în uniformă polițienească, am avut posibilitatea să fim polițiști pentru o zi și să trecem cele mai grele obstacole, ghidați de către mai mulți ofițeri înarmați și instructori. Prima probă a fost fuga. M-am alăturat coloanei și alergam, era o scenă desprinsă parcă din filme: strigăte, ordine de executat, când o împușcătură dintr-o parte când alta, explozii… la început tresăream când auzeam o bubuitură, după m-am obișnuit. O alta probă a fost tragerea la țintă cu trei gloanțe. Pentru prima dată am ținut o armă adevărată în mână și am tras din ea. Am trăit niște emoții extraordinare pe care nu pot să le descriu în cuvinte. Eram atât de bucuroasă că am reușit să nimeresc toate cele 3 puncte, încât nici nu realizam că tocmai țintisem, lucru de care la început mă temeam. Mai apoi un apel telefonic m-a luat prin surprindere, care nu făcea parte din scenariu. Mă sunase unul dintre ofițeri si-mi dăduse un ordin. Repede i-am mobilizat pe ceilalți colegi jurnaliști și am executat. Mă simteam cumva importantă. Alergam prin noroi, nămol, am coborât o pantă abruptă, foarte lunecoasă, apoi am urcat o baricadă înaltă. În pofida timpului de afară, am trăit momentul la intensitate maximă. Într-un final, cred că, contează oamenii pe care îi întâlnești și experiența, o experiență ce trebuie trăită de fiecare dintre noi.” 

Testul Bereta Neagră, este desfășurat anual, devenind o tradiție pentru tinerii angajați, care au cel puțin 1 an de activitate să își testeze aptitudinile profesionale, pregătirea fizică și psihologică. Candidații la testul „Bereta Neagră” sunt admiși în baza unei selectări prealabile.

 

Distribuie articolul: