De astăzi, 16 noiembrie și până duminică 22 noiembrie, 2015 vom fi implicați în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, vom serba antreprenoriatul în toate formele sale ca ulterior să adunăm toate rezultatele într-un raport de impact pentru a realiza o totalizare a evenimentelor, porgramelor de dezvoltare, lecțiilor învățate din interacțiunea tuturor sectoarelor pentru prosperitatea națiunii.

Unul din promotorii Rețelei Globale este președintele GEN Global, Jonathan Ortmans, care vine cu un cuvânt de deschidere pentru campania socială de dezvoltare a antreprenoriatului în Republica Moldova și expansiunea acestuia la nivel global, inițiată de GEN Moldova.

„Bună ziua.
Sunt Jonathan Ortmans, președintele Rețelei Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network – GEN), organizația de la care a pornit Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (GEW). Îmi pare rău că nu pot să fiu alături de voi, în Republica Moldova pe pentru a celbra Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (#GEW2015Moldova).

Olesea (Olesea Fortuna, președintele GEN Moldova), știu că tu și echipa ta depuneți eforturi „globale” să implicați Republica Moldova în activitățile pe care le organizează GEN, ca și țara voastră să poată beneficia de cunoștințele bazate experiența celor 160 de state care fac parte din Rețeua Globală a Antreprenoriatului. La rândul meu, voi face tot posibilul să vizitez Republica Moldova și voi depune toate eforturile de a vă susține inițiativele de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial viabil.

Dacă este să ne referim la Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (GEW 2015) acesta va fi cel mai mare eveniment organizat până acum, dar nu putea face o radiografie în cifre a GEW2015. Cunoaștem că în cadrul GEW 2014 s-au înregistrat 10 milioane de persoane și au avut loc 30.000 de evenimente în152 de state-membre GEN care au celebrat antreprenoriatul.

Printre activitățile din cadrul #GEW2015 care aș vrea să le menționez, se numără lansarea „Indexului Global al Antreprenoriatului”, o evaluare a performanței a 142 de economii antreprenoriale, a antreprenorilor locali din aceste 142 de state, abilitatății acestora de a crea locuri de muncă, de aduce inovații și de a îmbunătăți viața cetățenilor.
Antreprenorii vor avea o nouă posibilitate de a intercaționa. La nivel global va fi lansat „GEN Compete”, o platformă online care va oferi posibilitatea oricărei organizații din lume să găzduiască o competiție online a Business Planurilor. Platforma va reprezenta un instrument important care va oferi factorilor de decizie posibilitatea de a înțelege cum să conectăm cât mai mulți antreprenori, să le ofere posibilitatea de a testa ideile de afacere cu colegii lor, să primească feedback de la mentori și să găsească modalități care ar poutea duce la îmbunătățitea și validarea conceptului de afaceri.

În cadrul #GEW2015Moldova vor fi puse în discuție o serie de subiecte globale: Antrerpenoriatul pentru TINEri, Femeilor în antreprenoriat, Orașele antrerpenoriale și rolul lor vital de a îmbunătăți bunăstarea și calitatea ecosistemului național.

De asemenea, vor fi abordate investițiile, modelel de investi: Crowdfunding, Rețeaua Globală a Investitorilor, o parte component importantă a GEN, care aduce împreună investitorii și antreprenorii.

Vor fi organizate finalele competițiilor. Finala națională a bătăliei investițiilor Get In The Ring (), precum și finala internațională din Copenhaga a Creative Business Cup.

Dar atunci când evenimentele din cadrul Săptămânii se vor încheia, avem plăcerea să vă invităm să vă alăturați echipei GEN.

Din 2014, mișcarea GEW s-a închegat într-o rețea globală, într-o comunitate de programe și servicii, care vor ajuta statele-membre să îmbunătățească abilitățile de a înțelege și a ajuta antreprenorii. GEN, care are reprezentanți în majoritatea statelor de pe glob și Republica Moldova, oferă posibilitatea nu doar de a celebra antreprenoriatul, dar de a aduce cele mai noi cercetări, politici, programe de educație antreprenorială. Dar cel mai important aspect este faptul că antreprenorii pot să învețe de la colegii lor, să creeze comunități, să înțeleagă cum să se dezvolte în acest ecosistem global.

Sper că GEN va deveni parte a vieții voastre, fie că susțineți un antreprenor sau doriți să deveniți antreprenor sau sunteți gata să creșteți afacerea. Suntem nerăbdători să lucrăm împreună pe parcursul anului pentru ca efortul nostru de a crea un ecosistem antreprenorial global.

Vă mulțumesc că mi-ați oferit câteva minute din ziua voastră de astăzi.”

P