Telespectatorii l-au desemnat, vineri seară, pe americanul Jeremy Ragsdale câştigătorul celui de-al şaptelea sezon al show-ului X Factor şi al premiului în valoare de 100.000 de euro. Este pentru prima dată când un concurent străin este declarat învingător şi cea de-a doua victorie a lui Horia Brenciu, după cea din 2014, alături de Adina Răducan.


Victoria lui Jeremy este cu atât mai frumoasă, cu cât americanul nu spera să treacă de preselecții, la începutul show-ului. Era deja foarte încântat că a avut ocazia să urce pe scena concursului, alături de atâția cântăreți senzaționali.

„Mă întrebam dacă am dreptul să primesc un scaun, mai ales că nu sunt nici român. Când am intrat eu pe scenă, scaunele erau deja ocupate, iar după ce am cântat, Horia Brenciu a spus că vrea să îmi ofere şi un scaun. I-am zis că nu trebuie să facă asta, că sunt deja fericit că am avut această ocazie, că stau pe scenă alături de cântăreţi senzaţionali, dar sigur, este alegerea lui. Ştiu că acest lucru trebuia să se întâmple, dar m-am simţit de parcă mi-am înjunghiat un prieten în spate”, a declarat Jeremy, în fazele eliminatorii ale show-ului.

În finala X Factor, americanul în vârstă de 35 de ani a cucerit juriul şi publicul cu interpretările pieselor „When a Man Loves a Woman”, „I Feel Good” şi „What a Wonderful World”, cântată în duet cu mentorul său.

Jeremy Ragsdale studiază muzica încă de la vârsta de 7 ani, este profesor de canto în Statele Unite, dar s-a îndrăgostit de România şi a venit de mai multe ori în vizită.

„Prima dată am venit în România luna aprilie. Şi asta pentru că am decis că limba română ar fi o limbă cool pe care aş putea s-o învăţ şi care m-ar ajuta apoi să învăţ şi alte limbi latine, precum italiana. Ce nu am realizat însă a fost cât de mult voi iubi România. E cel mai tare loc în care ai putea să fii”, a mărturisit Jeremy.

Câştigătorul „X Factor“ a mărturisit că ia lecţii de limba română în fiecare zi, pe Skype, cu ajutorul unei profesoare. Mai mult, până şi familia sa a început să ia lecţii.

„Am o familie mare şi iubitoare: doi părinţi care mă susţin, trei surori mai mari şi şase nepoţei pentru care încerc să fiu un model. Cu toţii mă susţin, iar uneori primesc mesaje de la nepoata mea în limba română, aşa că mă bucur că pot să îi expun şi pe ei la limba şi cultura de aici, din România. Planul meu era să vin în România şi să învăţ despre această cultură nouă pentru mine. Predatul face parte din mine şi mereu am visat să pot să împărtăşesc experienţa mea cu oameni din alte părţi şi cred că „X Factor” îmi oferă acestă ocazie: eu pot să împărtăşesc ce ştiu cu oamenii care apreciază experienţa mea în muzică, iar eu în schimb învăţ atât de multe de la românii pe care îi cunosc”, a mai spus americanul.

Sursa: click.ro