Are 40 de ani, este mecanic auto, locuiește cu chirie în București, iar de câteva zile este câștigătorul marelui premiu „Românii au talent”. Radu Palaniță a impresionat cu tembrul vocii, cu povestea sa, dar și cu reacția emotivă pe care a avut-o atunci când la audiții a luat golden buzz de la jurați. 

„Încă mi-e greu să vorbesc despre această seară. A fost o foarte mare încărcătură emoțională, o stare de tensiune, aș putea spune și un amalgam de sentimente interioare. Am trăit fiecare clipă la o intensitate la care nici nu m-aș fi putut gândi.  ”, a declarat Radu Palaniță în exclusivitate pentru Click!

Radu Palaniță, mecanicul auto în vârstă de 40 de ani care a câștigat sezonul 10 „Românii au talent”.

În marea finală a sez, bărbatul a cântat „My Way” pe Calea Victoriei din București, filmat cu un telefon mobil, iar publicul l-a votat în număr mare. Impresionantă este nu doar vocea, ci și povestea interpretului. Provine dintr-o familie modestă, de la 14 ani a început să-și câștige singur pâinea, iar de cântat s-a apucat în urmă cu doar patru ani și jumătate. „Am descoperit că pot să cânt într-un bar de karaoke. Nu am niciun fel de studii muzicale”, a recunoscut el la preselecții. Florin Călinescu i-a „mirosit” potențialul și i-a acordat golden buzz. Iată că intuiția juratului s-a dovedit a fi corectă: Radu Palaniță a câștigat titlul de „cel mai talentat român” și premiul de 120.000 de euro. Nici el nu și-a revenit până acum din emoția veștii.

Finala „Românii au talent” s-a ținut pe Skype. Jurații și concurenții au vorbit fiecare din propria sufragerie. Din cauza imposibilității de a cânta pe scenă în finală, bărbatul a cântat pe niște trepte de pe Calea Victoriei, luminate de felinare.

„Am căutat și ales locația care am simțit eu că se potrivește cel mai bine cu mesajul pe care voiam să-l transmit. Momentul a fost înregistrat cu telefonul, deci nu ceva profesionist. Ce m-a impresionat a fost faptul că au ieșit și oamenii la geamuri și spre bucuria mea, niciunul nu s-a plâns de faptul că era seară și eu interpretam, dimpotrivă m-au susținut”, a povestit Radu.

View this post on Instagram

Va imbratisez cu drag 🙂

A post shared by Radu Palanita (@radu_palanita) on

Cu premiul de 120.000 de euro știe foarte clar ce va face: își va lua un apartament și își va ajuta familia: „Cu banii rămași, aș vrea să ajut și alte persoane care se confruntă cu situații mai dificile, vreau să caut un caz social”

Radu a mai dezvăluit că va munci în continuare la service-ul auto: „Evident că muzica va trece pe primul plan, dar meseria mea este mai mult decât un loc de muncă – este o pasiune și nu aș putea niciodată să renunț complet la ea. Dar dacă până acum munca era prioritară și muzica pasiune, acum îmi doresc să se inverseze lucrurile”.

Sursa: Click!

Vezi și: Premiul de originalitate la Românii au Talent vine în Republica Moldova, la Vlad Ciobanu

Distribuie articolul: