În plină pandemie Iuliana Chiroșca lansează colecția „SS-2020 INTUITION by JA”. Curajul și perseverența creatoarei de pălării probabil niciodată nu se vor diminua, pentru ca anul acesta am găsit-o și mai subtilă, și mai rafinata, cu viziuni revoluționare de parcă a venit să întoarcă lumea pe dos. Atunci când umanitatea a fost forțată să stea acasă, Iuliana Chiroșca a decis să spargă tipare și preconcepții, fără nici un pic de reținere.

„M-am mișcat cu viteza luminii ca să pot valorifica eficient acel timp în care toate au fost forțate să se oprească în loc și să amorțească… Am continuat să visez și să generez idei în acest context de parcă aș fi fost sădită într-un loc fertil numit IZOLARE… intenționat – ca să pot crește într-o formă de eleganță supremă în abordare”, mărturisește Iuliana pentru EA.md.

Chipiuri și pălării din catifea, denim și tweed

„Am visat lansarea acestui concept și îl servesc acum într-un format revoluționar… Chipiuri la ținute cocktail – asta vreau să le arăt femeilor că pot să poarte, să le demonstrez practic pe cât de ușor se pot îmblânzi două energii antagoniste atunci când se adaugă suflet și câțiva centimetri de voal. O femeie trebuie să învețe cum să găsească armonie și echilibru în lucrurile care o înconjoară, să îmblânzească liniile care s-au înăsprit și să acopere cu lumina sufletului lor tot ce s-a răvășit în timp și s-a decompensat”, povestește Iuliana.

INTUITION este despre subtilitate și materie fină

„Instinctele te duc întotdeauna spre ceilalți și satisfacerea lor depinde de lucruri sau de persoane. Intuiția te conduce spre interiorul tău, este o stare care nu are nevoie de nimic. Este starea în care am levitat practic pe toată perioada în care am lucrat aceasta colecție. Oamenii de artă au totuși o finețe aparte a eului lor interior, o sensibilitate specială percepută la nivel de vibrații energetice”, spune, în acest context, creatoarea de pălării.

Un pas înainte spre dezvoltare

„Am creat o colecție din 16 pălării diferite, niciuna nu se repetă. Am mers pe cu totul altă tehnică. Am început să lucrez pe tipare și la mașină industrială, cu mai puține inserturi manuale. Am lucrat la mașina liniară, învățând pas cu pas să asamblez elemente și să am la final un produs care era proiectat în debut. E mult mai ușor, însă, trebuie să recunosc, mi-au dat bătăi de cap, fiind mult mai masive și complicate, dar mi-au ușurat mult din lucru. Sunt lucrări în procesul de creare a pălăriilor care necesită finețe și atenție foarte mare și care vor rămâne și pe viitor lucrate manual. Mă bucur că sunt beneficiara programului de accelerare de la ZipHouse și am beneficiat astfel de susținerea USAID. Voi mai face și mentorat cu specialiști străini în acest an și asta sper să mă ajute și pe mine pentru a crește, dar și compania să se dezvolte”, a spus Iuliana Chiroșca într-un interviu pentru EA.md.

Vedeți mai jos interviul integral

Găsește în mostrele de pălării de pe pagina de Facebook sau Instagram a Iulianei Chiroșca modelul favorit, iar creatoarea îl realizează pentru tine la comandă.