Știi tu, detaliile vorbesc de la sine… o manichiură îngrijită spune multe despre o persoană. Află că manichiura îngrijită nu ține doar de nuanțe, dar mai degrabă de un aspect plăcut. Și, da, pentru a te lăuda cu o manichiura îngrijită nu e neapărat să mergi la salon, o poți obține și acasă cu un pic de îndemânare și câteva produse indispensabile. Produsele de care ai nevoie, potrivit Kudika.ro.

Pila de unghii

Pila de unghii este un accesoriu practic pentru lucrările de manichiură. Pila de unghii te ajută ca tu să lucrezi în unghiuri dificile cu ușurință. Cele confecționate din materiale rezistente pot modela cu rapiditate atât unghiile naturale, cât și pe cele false.

Forfecuță de cuticule

Forfecuța de cuticule este un instrument menit să ușureze procesul de stilizare a cuticulelor, este potrivită pentru tăierea cu precizie și îndepărtarea cuticulelor.

Instrument de împins cuticulele

Dacă nu-ți place să-ți tai cuticulele îți vine în ajutor acest instrument minune. Cu ajutorul acestuia îți poți împinge cuticula în interior și vizual unghia ta va părea mai lată și lungi. Reține, împingerea corectă și curățarea prealabilă a zonei cuticulelor împiedica desprinderea gelului și apariția micozelor, și totodată acordă un aspect îngrijit oricărei manichiuri.

Uleiul pentru cuticule

Uleiul pentru cuticule este un tratament pentru unghii are efect de hidratare și emoliere. Uleiul înmoaie aspectul rigid al cuticulelor și le oferă catifelare și rezistență. Dacă este folosit regulat, acesta menține în mod natural frumusețea unghiilor. Este perfect și în cazul unghiilor exfoliate, iritate, crăpate sau umflate deoarece reduce la minim apariția infecțiilor sau a bacteriilor.

Sterilizator pentru ustensilele de manichiură

Instrumentele metalice utilizate în procesul de manichiură, pedichiură (forfecuțe, instrumente pentru cuticule, chiurete) trebuie atent dezinfectate și sterilizate după fiecare utilizare, pentru a evita posibilitatea contaminării cu diferiți germeni patologici: viruși (mai ales cei hepatici), bacterii, ciuperci. De asemenea, nu vom neglija sterilizarea periilor, a pilelor, frezelor, care intră în contact cu pielea și unghiile noastre.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: