Îți dorești un cadou personalizat? Elena Golovega este o tânără mămică, care nu s-a plictisit pe timp de pandemie. Fiind absolventa colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și a universității „Liber Internațională”, unde a studiat designul interior, este clar că Elena este o fire artistică cu multă imaginație. 

Recent aceasta și-a decoperit o nouă pasiune, confecționarea figurinelor din lut polimeric și atașarea lor pe căni. Totul a început din dorința de a dărui oamenilor dragi cadouri mai deosebite, iar acum mămica a doi copii are o mică afacere de suflet.

Elena Golovega ne-a povestit într-un interviu despre pasiunea sa. 

De când ai inceput să ai această ocupație și cum ți-a venit ideea?

„Relativ recent am început aceasta afacere dintr-un simplu hobby și pasiune pentru artă. Prima lucrare am creat-o în luna ianuarie 2020, dorind să-mi surprind nașii cu un cadou inedit, ulterior toate rudele apropiate au primit o astfel de surpriză din partea mea. Am făcut un reserch pe internet, am vizionat câtva video-uri de ghidare și-am răscolit tot Chișinăul pentru a găsi materialele necesare.”

De unde sau cine te-a învățat să faci aceste lucrări superbe?

Sunt autodidactă. Nu am avut de la cine să învăț. Fiind absolventa Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, specialitatea pictură, iar la universitatea „Liber Internațională” am studiat designul interior, am fost familiarizată cu arta astfel pot spune că baza o am formată încă din adolescență, dar ceea ce înseamnă lut polimeric și structurarea sa pe veselă am învățat singură de acasă, de pe internet.”

De cât timp ai nevoie pentru a face o astfel de lucrare?

„Decorul pentru o cană îl realizez aproximativ în două sau trei zile. Sunt anumite etape, care trebuie respectate pentru realizarea lucrării.”

De unde te inspiri? Tu alegi modelele sau clienții vin cu preferințe proprii de design?

„Știți cum se spune? Oamenii de artă, respiră prin artă, iar inspirația apare cu timpul, de regulă clienții vin cu ideea, iar eu doar o structurez pe cănuță. Stilul și gustul fiecărui client este individual, eu doar mă adaptez după cerințele fiecărei persoane.

Apropo, am trecut foarte ușor peste carantină, pentru că am fost mereu ocupată. Am realizat în această perioadă aproximativ 300 de căni decorate, fiind mama a doi pici energici am avut ocupație pentru toți.”

Cât costă o astfel de cană?

„Din păcate în Republica Moldova arta nu este apreciată, iar micile mele capodopere polimerice nu sunt o excepție. Prețul variază în dependență de mărimea confecției, designul și bineînțeles materiale folosite.”

Sursa foto: Instagram.com 

Distribuie articolul: