Diana Marusic este tânăra care pe cand avea doar 16 ani a inventat un soft pentru persoanele nevăzătoare. Este pasionată de programare de când era foarte mică, iar acum este una dintre ambasadoarele GirlsGoIT, un program care vine să inspire și să încurajeze tinerele care au o pasiune pentru domeniul IT. Diana a îmbrățișat acest domeniu, iar acum este studentă la București la Universitatea Tehnică.

Diana ne-a vorbit despre pasiunea ei pentru tehnologiile informaționale, dar și cum se poate descurca o femei în acest domeniu.

„Recomand o carieră în IT, pentru că în primul rând IT-ul este un domeniu care are multe subdomenii, și în care poți să faci foarte multe lucruri. Fie că ești programator de site-uri, poți să faci aplicații mobile, poți să mergi pe partea asta de marketing, date, comunicare, HR. În general IT-ul este un domeniu foarte mare în care poți să găsești ceva care să-ți placă.”

Domeniul IT nu este unul deloc ușor, Diana ne-a spus și de ce ai nevoie pentru a rezista.

„Pentru a fi în domeniul IT, nu e atât de greu să faci ceva, dar pentru a fi un profesionist bun ai nevoie de multă muncă, să citești singur, să faci practică. Pentru toată lumea e greu, dar merită pentru că la un moment dat depășești aceste greutăți și vine partea de rezultate, partea în care te bucuri de ceea ce faci.”

Fiind studentă în România ni s-ar părea că are mai multe oportunități de dezvoltare, dar Diana spune că marele avantaj al acestui domeniu este că nu contează unde te afli.

„Un avantaj foarte mare al IT-ului este că perspective sunt peste tot. Atât la București cât și la Chișinău. Majoritatea site-urilor sau aplicațiilor făcute acum în domeniul IT sunt pentru companii din străinătate, și este un avantaj. Nu contează în ce țară ești, mereu există oportunități, mereu există perspective, proiecte în IT”.

Oportunitățile unei cariere în IT sunt nenumărate și există un loc pentru fiecare femei.

„Fiecare femeie este diferită. Dacă îi place ca în fiecare zi să știe ce are de făcut, poate să lucreze într-o companie mare. Poate să lucreze și într-un start-up, în care lucrurile sunt mai dinamice, în care la început nu știi dacă lucrurile vor merge bine sau rău. Oportunități sunt foarte multe” ne-a spus Diana.

Îndrăznește să alegi ceea ce îți place!

Citește și: Tânăra inventatoare Diana Marusic revoluționează viitorul în 3D prin recunoașterea gesturilor

Distribuie articolul: