Erupția vulcanului care a avut loc săptămâna trecută a adunat mii de vizitatori curioși la poalele muntelui. Fenomenul natural are loc extrem de rar, așa că nu este de mirare.

Mii de islandezi au vizitat muntele Fagradalsfjall, al cărui vulcan a erupt pe 19 martie, la circa 40 de kilometri de capitala Reykjavik. Erupția a avut loc după ce zeci de mii de cutremure au avut loc în ultimele săptămâni în apropierea capitalei Islandei, relatează digi24.ro.

Image: 599740390, License: Rights-managed

Vulcanul a erupt pentru prima oară după mai bine de 800 de ani, iar locul a fost izolat imediat, însă după ce oamenii de știință au spus că nu mai este periculos pentru oameni, aceștia au fost lăsați să se apropie, iar imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase.

Inclusiv cercetătorii care studiază erupția s-au bucurat de fenomenul natural, punând pe lavă câțiva cârnați pe care apoi i-au mâncat.

„Îți taie respirația. Miroase destul de urât. Pentru mine sunt surprinzătoare culorile, portocaliul este mult mai intens decât mă așteptam”, a spus Ulvar Kari Johannsson, un inginer care profesează de 21 de ani, potrivit BBC.