Tinerii din Alabama organizează petreceri COVID-19, sub forma unor competiţii la care participă persoane infectate. Primul care se infectează primeşte o recompensă în bani, scrie adevarul.ro

Petrecerile se desfăşoară în Tuscaloosa, iar persoanele infectate sunt îndemnate să participe, pentru ca alţii să poată contracta intenţionat virusul, a declarat pentru CNN Sonya McKinstry, membru al Consiliului municipal. Ea a spus că a auzit despre un nou trend în materie de petreceri, dar şi-a închipuit că este doar un zvon, după cum relatează CNN. „La început am crezut că sunt doar simple zvonuri, dar am făcut unele cercetări, iar medicii şi autorităţile locale au confirmat informaţiile”, a declarat McKinstry.

Contra unei sume de bani, tinerii participă la petreceri fără a ţine cont de măsurile de protecţie şi de distanţarea fizică, a anunţat şeful pompierilor, Randy Smith. Prima persoană care este testată pozitiv pentru COVID-19 primeşte drept „premiu” banii strânşi din vânzarea biletelor.

„Este foarte grav că o boală care s-a dovedit a fi fatală este tratată cu atâta iresponsabilitate. Cineva ar putea contracta virusul şi l-ar putea transmite părinţilor sau bunicilor”, a mai adăugat Sonya McKinstry.

„Este o problemă de sănătate publică. Oamenii mor şi nu există niciun remediu. Trebuie să facem tot ce putem pentru a salva cât mai multe vieţi”, a spus McKinstry. În statul Alabama au fost înregistrate, până în prezent, aproximativ 39.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 1.000 de decese.

Distribuie articolul: