Ion Dodon este tânărul originar din Moldova, care a cucerit Italia și România cu vocea sa. Muzica este marea lui pasiune și nu vrea să renunțe la visul lui chiar dacă nu este ușor să îți faci un nume în această lume. A participat la un concurs de talente din Italia, iar acum a cucerit și Românii au Talent cu vocea sa caldă și maniera romantică de interpretare. 

Pentru a se întreține Ion lucrează ca strungar, iar timpul liber îl dedică muzicii. Mai nou tânărul cântă pe străzile din Italia și spune că este o experiență deosebită.

Ion Dodon ne-a oferit un interviu și ne-a povestit despre planurile sale, viața din Italia și muzica ce îl reprezintă.

Ai participat în Italia la un concurs de talente, acum la Românii au Talent, îți dorești să te lansezi în muzică sau e un hobby?

„Muzica a fost mereu pasiunea mea, dar nu aveam nici o idee că voi merge pe această cale până recent. Experiența pe care am căpătat-o până acum m-a făcut să cred că există posibilitate să transformi un hobby într-o profesie fulltime. Acum sunt sigur că asta îmi doresc să fac în viață și câte puțin merg spre realizarea acestui scop. Totuși nu este un proces ușor, mai am multe de învățat atât profesional cât și despre această industrie.”

Dacă totuși vrei să îți faci un nume în muzică, pe ce piață ai dori să te lansezi, Italia sau România și Moldova?

„Nu am ajuns la o decizie anumită, e totul un experiment. La momentul dat fac ceea ce-mi place fără a pune limite sau bariere teritoriale. Globalizarea și facilitatea deplasării în zilele noastre mă ajută. Unde se va aprecia munca mea și muzica la care țin, acolo voi fi. Dar nici în acel caz, granițe nu v-or exista pentru mine.”

În Italia cu ce te ocupi, la Românii au Talent ai spus că ești strungar, dar cu muzica cum rămâne?

„Întradevăr la moment lucrez într-o fabrică, la strung cnc. După serviciu, merg la lecții de pian și canto, iar acasă exersez, învăț piese noi și fac video pentru canalul meu de YouTube. Încerc cum pot să croiesc timp, din puținul care rămâne, pentru muzică. Pe lângă aceasta în weekend cânt în stradă. O experiență nouă pentru mine, dar foarte frumoasă. Este foarte curios să vezi cum lumea grăbită în treaba lor se oprește, te ascultă, ba chiar și vine să cânte cu mine. Am cunoscut o grămadă de lume nouă și interesantă așa.”

Te-ai gândit vreodată să revii acasă sau totuși viața ta este în Italia?

„În ziua de azi îmi este complicat să-mi imaginez întoarcerea mea acasă, chiar dacă petrec timpul foarte bine de fiecare dată când sunt în Moldova. Vin relativ des, cam 3-4 ori pe an. Sunt lucruri pe care le ador, pe care le găsești doar în Moldova, care mă fac să revin de fiecare dată.”

Ce stil muzical crezi că te reprezintă cel mai bine?

„Astăzi mă regăsesc cel mai mult în muzica romantică și melodioasă. Dar am o pasiune deosebită pentru muzica jazz și sper că într-o zi voi avea curajul să urmez această stradă.”

Distribuie articolul: