Inundațiile de această dată au mult mai mari consecințe. Potrivit Digi24, opt oameni au murit și 14 au fost răniți în Seul, în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale de luni noaptea. Mai mult decât atât, se spune că de 80 de ani nu a mai plouat atât de mult în capitala Coreei de Sud. 

Meteorologii spun că ploile vor continua și în următoarele zile, așa că există riscul ca bilanțul victimelor să crească. 

Trei dintre victime – două surori în vârstă de 40 de ani și una dintre fiicele lor de 13 ani – au murit în propria casă, situată la demisol. Echipele de intervenție nu au putut să le salveze, deoarece nivelul apei depășise deja fereastra, ajungând la nivelul trotuarului.

Potrivit hidrologilor, a fost depășit recordul de precipitații pe oră care datează din august 1942. 

Numeroase imagini distribuite pe rețelele sociale arătau oameni mergând prin apa care le ajungea până la brâu, staţii de metrou inundate şi vehicule acoperite pe jumătate de ape în cartierul de lux Gangnam din Seul.

Orașul-port vestic Incheon și provincia Gyeonggi care înconjoară Seulul au înregistrat luni noaptea precipitații de peste 10 cm pe oră, potrivit agenției de presă Yonhap. În Cartierul Dongjak din Seul au fost precipitații la un nivel de peste 141,5 mm pe oră – cel mai mare nivel din 1942, potrivit Administrației Meteorologice din Coreea (KMA).

Cel puțin 163 de persoane din Seul au rămas fără case și s-au adăpostit în școli și alte clădiri ăublice, potrivit Yonhap.

Ploaia a afectat și transportul public, liniile ferate au fost inundate, așa că transportul feroviar a fost suspendat în Seul și Incheon.

Președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a mers dimineață în zonele afectate de inundații și alunecări de teren și a ordonat oficialilor guvernamentali să evacueze locuitorii din zonele cu risc ridicat.

Sursa: Digi24

Distribuie articolul: