Cîvîrjic Ivan sau Wjîk așa cum poate mulți dintre voi îl cunoașteți, ne-a oferit un interviu #dupacortina în care am vorbit despre fenomenul Comedy Zebra Show, cum a ajuns el în trupă și de ce sunt ei unul dintre cele mai de succes echipe de umor din țară. Pe lângă iubirea pentru umor, Ivan are o profesie de bază – medic anesteziolog-reanimatolog la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, în ultima perioadă Ivan a lucrat cu bolnavii de covid și chiar s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Acesta ne-a povestit că sistemul medical din Moldova a cedat demult. 

Citește mai jos un scurt rezumat al interviului:

Vocea – atuul său…

„E o voce unică, pe care mi-a dat-o Dumnezeu și o voce care crează multe situații stupide în viața mea. Atunci când eram student și nu aveam mașină și sunam după un taxi răspunsul lor era: „domnișoară, taxiul dvs. ajunge imediat”, sau acum în perioada pandemiei dacă lucrez cu pacienții cu covid, toată lumea mă sună și cred că au greșit, dar eu le spun că eu sunt domnul Ion și că așa e vocea mea.

Eu mereu spun – aceasta este o voce plăcută bărbătească… de femeie.”

Participarea la IUmor…

„Publicul din România a aflat de Comedy Zebra Show, lucru care după asta ne-a adus câteva concerte în România. Atunci când am plecat acolo, din start am analizat situația umoristică și am înțeles cât de greu o să ne fie nouă acolo și am încercat să adaptăm umorul nostru moldav la condițiile României, dar, printre altele, publicul de acolo este foarte receptiv. Pentru ei a fost ceva nou și tot ce este nou e foarte gustos.

De ce Mihai Bendeac le-a dat un dislike și de ce nu a mers la concertele băieților deși le-a promis asta, află din interviul video. 

Lucrul cu pacienții bolnavi de Covid-19

„E mult mai grav decât se vorbește la știri,  nu vreau să sperii populația tării dar…

80% dintre cei bolnavi fac formele ușoare sau medii, adică ei se tratează acasă, dar 20% din populație fac formele grave și cea mai mare problemă este că noi avem majoritatea populației trecută de 55 de ani. Nucleul țării noastre rămâne a fi persoanele care au trecut de 55 de ani și care sunt acele persoane din grupele de risc.

Spitalele noastre încet-încet s-au supra umplut, este foarte greu de spus că sistemul nostru o să cedeze sau nu, eu vreau să zic că sistemul medical din țara noastră a cedat demult, nu acum pe timp de pandemie.

Acum sistemul nostru e pe brânci pentru că el mereu așa a fost.”

Foto: Alex Iordache

Cum a trecut Ivan peste covid, cine este cel mai ghinionist în dragoste membru din Comedy Zebra Show sau cel mai iresponsabil, află vizionând interviul. 

Distribuie articolul: