Interpreta de muzică ușoară Roxana dă frâu liber creativității sale, iar rezultatele bucură nu doar ochiul, dar și sufletul. Artista pune în ramă, la propriu și la figurat, flori nemuritoare și imagini deosebit de frumoase, numai bune să fie drept cadou pentru persoanele dragi. Cum i-a venit ideea și ce planuri are cu această pasiune, ne-a spus chiar ea.

Totul a pornit de la…

„Dintotdeauna mi-au plăcut florile, acasă am peste 100 de flori vii în ghiveciuri, iar atunci când stăteam la apartament aveam la fel peste 30 de orhidei care înfloreau fără că să se oprească. Am înțeles că dragostea mea cu florile este reciprocă. Atunci când am trecut la casă la sol am început să sădesc flori de grădină, trandafiri, liane, copaci decorativi… Pasiunea pentru florile uscate a apărut acum, de când cu pandemia. Aveam niște flori în vază care, la un moment dat, s-au uscat și parcă erau vii păstrându-și forma și culoarea. Îmi era milă să arunc florile care se usucă, de asta eu încerc să le ofer o șansa la viață”, ne povestește Roxana.

O groază de timp pentru… flori!

„Am început să caut pe internet metode de a usca florile, așa ca să nu se risipească. Deoarece activitățile mele artistice au fost suspendate, mi-a apărut o groază de timp. Am început să strâng flori, să cutreier câmpiile și pădurile în căutarea unor plante noi, poate mai rar întâlnite. Îmi amintesc că am mers la Hîncești după niște spini (râde). Aceste panouri nu din prima mi-au ieșit, bineînțeles. Multe flori, uscându-se, s-au risipit. Am înțeles că am de învățat în fiecare zi specificul fiecărei plante. Acum știu când trebuiesc strânse ca sa-și păstreze forma și culoarea, fiecare floare are timpul său. Deci, în perioada asta am învățat foarte multe”, ne mai dezvăluie artista.

Un domeniu în trend

„Pentru că primeam foarte multe mesaje chiar și de la oameni necunoscuți: „când ne mai bucuri cu ceva nou?” sau „creațiile tale ne ridica dispoziția” – am creat o pagină nouă Roxy Flora. Acolo încarc toate lucrările mele. Multe lucrări, panouri, buchete le-am dăruit, dar ai mei mă încurajează și îmi zic că aș putea face o afacere din asta. Eu zâmbesc și creez mai departe, la noi segmentul ăsta nu este atât de dezvoltat așa ca în Moscova  sau București. Dar văd că este foarte, foarte în trend. M-am aprofundat în asta și am văzut că sunt foarte la modă – deci, adresați-vă și cumpărați”, ne îndeamnă interpreta Roxana.

Păstrează culoarea verii și oferă florilor o nouă viață

„Eu primesc plăcere din ceea ce fac, mă încarc cu energie și când pornesc o lucrare nouă, până n-o termin nu mă ridic de la masa de lucru. Nici nu observ cum pot trece și cinci ore. Mi-am organizat acasă un atelier separat, întru acolo și nu vreau să ies pentru că peste tot sunt flori. Vreau să înțeleagă ceva lumea: florile uscate nu sunt flori moarte! Aceste buchete vă vor bucura și doi, și trei ani… În florile uscate eu păstrez toată culoarea și energia verii și șansa la o a doua viață!”, ne mai spune în final artista și creatoarea de echibane înrămate.