Mirabela Dauer, ori Mirabela Scorțaru, s-a născut pe data de 9 iulie 1947, în București, România. Este o cântăreață română de muzică ușoară. Alături de alte interprete de renume, precum Corina Chiriac și Angela Similea, Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii ’70-’80. A lansat până în prezent 40 de albume. Printre șlagărele ei se numără: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii” („Fotoliul din odaie”). În luna noiembrie 2017 a înregistrat 20 de melodii noi. Are un repertoriu de peste 600 de cântece.

Mirabela Dauer are 76 de ani. Este într-o formă fizică foarte bună, și este o interpretă apreciată în România, dar și țara noastră. Interpreta Mirabela Dauer a luat mai multe decizii în viața ei, care i-au priit. În cadrul unei emisiuni, Vorbește lumea, cântăreața a spus că cea mai importantă decizie pe care a luat-o în viață a fost să nu se „mărite”.

Eu am avut câteva decizii care mi-au făcut bine. Decizia cea mai importantă a fost să nu mă mărit. Cea mai importantă decizie din viața mea. Pentru că jumătatea mea nu s-a născut încă. Nu s-a născut. (…) Eu sunt o fire mămoasă. Toți iubiții pe care i-am avut i-am cocolit, i-am alintat. Și cred că a fost prea mult. Că sufoc, nu sufoc. Eu nu sun, dacă nu mă suni. Nu deranjez. Nu, nu-mi place, dar i-am sufocat prin asta, prin bunătatea mea, prin cocoleala mea.”

Mirabela Dauer este cunoscută pentru melodii precum Te aștept să vii. A participat la diferite concursuri și festivaluri.

 

Distribuie articolul: