Tatiana Martin este un nume relativ nou în muzica populară, dar foarte sonor, cu realizări deosebite și cu multă ambiție pentru proiecte mărețe. Ține la rădăcini, are grijă imensă pentru repertoriu și își pregătește cu meticulozitate nu doar fiecare produs muzical prezentat publicului, dar și orice apariție scenică. Ne-am propus să o descoperim mai bine, să-i aflăm povestea și să știm ce surprize ne pregătește în perioada următoare.

Despre Tatiana Martin și principala calitate la care ține

„Sunt un om ambițios și plin de viață. Un om care-și pune mereu scopuri. Un om direct și muncitor! Întotdeauna îndemn cunoscuții mei să-și dorească mai mult, să fie curajoși, să se autodepășească. Și bineînțeles, să nu uităm de cea mai importantă calitatea: omenia! Mă inspiră lucrurile frumoase din viața mea, mă inspiră oamenii mare care au făcut ceva în domeniu, mă inspiră părinții mei, care au clădit în mine, zi de zi speranța lor mâine”, ne dezvăluie tânăra artistă.

Despre dragostea pentru muzica populară

„Dragostea față de muzică și artă în general, o am de mică. Deși nu vin dintr-o familie de artiști, părinții m-au trimis la școala muzicală din Drochia, am studiat vioara mai mulți ani. Cu timpul mi-a picat la inimă cântecul, cea mai frumoasă formă a artei. Cântecul te crește, te înalță, te cultivă. Mulțumită pedagogilor de la colegiul de arte din Soroca, mi-am luat zborul în lumea muzicii – de acolo am prins curaj, voință, susținere. Le mulțumesc pe această cale și doresc multă sănătate!”, ne mai spune Tatiana.

Despre repertoriu și spectacole teatralizate

„Sunt mândră că am reușit să am propriul repertoriu, e vorba de cam 17 melodii. Cu texte și muzica bine lucrate! La fel am reușit să am colaborări frumoase cu câteva orchestre de la noi. Să mă prezint în concerte și spectacole teatralizate. Am și câteva videoclipuri, ca „Luminiță lampă” și doina „Inimă câte ai tras” de care sunt mândră și sunt apreciate și în România. Mă bucur că am găsit echipă și că reușesc să mă reinventez de fiecare dată cu ajutorul oamenilor pe care-i am alături”, ne-a mai povestit interpreta.

Despre noroc și oamenii buni, ieșiți în cale

„Nimerind în Chișinău, un copil venit din sat și cântând într-un local, m-au descoperit instrumentiști buni, artiști bine puși în muzică, oameni de la care am avut și am ce învăța. Cu siguranță tot ce e bun, frumos și creativ se face cu oamenii. Așa s-a întâmplat în cazul videoclipurilor pe care le-am realizat și în toate, în general”, declară Tatiana Martin.

Despre planurile muzicale… și nu doar

„Îmi doresc cântece noi, cântate de toată lumea. Îmi doresc să nu-mi pierd entuziasmul în a crea, a fi inspirată. Pandemia m-a pus față în față cu cântece și vise demult uitate. Am compus o doină la care am reușit să filmez și un videoclip. Să scriu melodii, e ceva nou pentru mine. Probabil timpul liber și-a găsit și o latură bună. Acum stau în rând la studiou cu încă câteva piese noi, sper în curând să-mi bucur publicul din nou. Și desigur, ca orice artist, visez peste câțiva ani, la propriul concert”, recunoaște interpreta de muzică populară Tatiana Martin.

Despre frumoasa ei stihie – muzica populară

„Muzica populară și folclorul în general e aproape de public, oamenii iubesc acest gen de artă. Viitor există pentru acest gen muzical, în tot spațiul românesc și peste granițele acestuia, atâta timp cât din urmă vin copii talentați pe care țara noastră cu siguranță îi are”, ne-a mai spus în final Tatiana Martin.