Liudmila Racovița-Afanase este o tânără mămică, plină de speranță, care își așteaptă cu nerăbdare cel de-al doilea copilaș în familie. Un diagnostic dur și nemilos a zdruncinat din temelie toate visele familiei – Leucemie mieloidă acută. Liudmila speră într-un tratament eficient peste hotarele țării și visează cu toată inima să-și țină cel de-al doilea copil în brațe, sănătoasă și împlinită. Să-i aflăm povestea în detalii și să-i venim în ajutor cu un gând bun și o donație.

Cum a aflat despre LEUCEMIE

„În urmă cu două luni, având deja sarcina sigură, am avut nenorocul să fiu infectată cu noul coronavirus. Am fost internată atunci și la niște analize mai minuțioase s-a observat o scădere mare a masei trombocitare și a hemoglobinei. În spital mi s-au făcut mai multe transfuzii și parcă situația se normalizase. Rezultatele s-au păstrat și mai apoi. Deja în al doilea trimestru de sarcină, efectuând analizele de rutină, am depistat din nou o scădere și astfel am ajuns la medicii de la Institutul Oncologic, care au concluzionat Leucemia, după mai multe investigații specifice”, ne povestește Liudmila.

„Primul gând, legat de sarcină a fost că, și cu prețul vieții mele, eu voi păstra copilul. Soluția oferită la moment de specialiștii de la noi este să păstrez sarcina încă maxim trei săptămâni, până la o maturizare necesară pentru o naștere prematură. De altfel, boala poate avansa foarte mult și rapid. Să sperăm că încă trei săptămâni organismul meu va rezista și voi putea naște un copil sănătos, ca să mă pot bucura de el” – ne-a mai spus Liudmila Racovița-Afanase.

Un tratament peste hotare îi dă speranțe

„Medicii de la noi mă încurajează foarte mult să fiu puternică, să fiu tare și îmi recomandă totuși să investighez diagnoza peste hotare, mai avansat, dar și să încerc tratament acolo, dacă am posibilitatea. Eu tot aș prefera acest scenariu, întrucât cunosc mai multe cazuri în care tratamentul nu s-a soldat cu succes. Peste hotare ar fi cea mai reușită soluție pentru tratamentul bolii, mai ales în situația mea. Încă sunt în căutare în ce țară voi merge, specialiștii de acolo sunt foarte optimiști și eu la fel cred că am toate șansele de vindecare peste hotarele țării”, mai spune tânăra, plină de speranță.

Motivația sa rămâne familia și copiii

„Pentru mine cea mai mare motivație sunt familia mea, copiii mei, cel pe care îl am acasă și cel pe care îl port în burtică. Ei sunt lumina și motivația mea și pentru ei am să lupt până în ultima clipă. Sunt încrezătoare că Domnul mă va ajuta să trec cu bine peste toate. Primul și cel mai important pas pentru mine este să ajung peste hotare la o clinică specializată, să nasc prematur și să încep chimioterapiile. Cu cât mai curând voi începe tot acest proces, cu atât mai rapid și mai multe șanse de vindecare am”, ne mai transmite Liudmila.

Dacă vrei să o ajuți poți face o donație pe Contul online deschis
sau poți transfera pe conturile date mai jos:

MDL : MD45VI022332400001162MDL
EURO: MD82VI022332400000599EUR
USD: MD37VI022332400000143USD
SWIFT: VICBMD2X
BC Victoriabank SA
Cod fiscal: 2005044048229
Beneficiar: RACOVITA LIUDMILA