Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISGU), Alexandru Oprea, informația apărută mai devreme în mediul online despre o mașină în care s-ar afla cetățeni ucraineni și muniții, nu s-a confirmat. Toate subdiviziunile IGP au fost implicate pentru a identifica și localiza automobilul, însă informația a fost doar un fals.

„Pot să vă spun că toate apelurile care intră sunt verificate, colegii au fost sesizați au făcut verificările necesare, informația nu s-a adeverit”, a declarat Oprea.

Precizăm că, de dimineață, poliția a anunțat că este în căutarea unei mașini cu numere de înmatriculare moldovenești, în care s-ar afla cetățeni ucraineni și muniții. Oamenii legii au fost alertați de un cetățean, operator la o stație PECO.

În această ordine de idei, șeful ISGU îndeamnă populația să aibă încredere doar în informațiile oficiale și să nu creadă zvonurilor. De exemplu, este falsă informația precum că bărbaților le este interzisă ieșirea din țară.

„Toate deciziile pe care le ia Comisia pentru Situații Excepționale sunt publice. Nici la o ședință a Comisiei nu au fost discutate și, cu atât mai mult, aprobate asemenea decizii. Dimpotrivă, a fost facilitată intrarea în țară a persoanelor care au probleme legate de documente. Adică au actele nevalabile sau cu termenul expirat”, a explicat Oprea.

Sursa: TV8

Distribuie articolul: