Pe 10 martie,  Guinness World Records a anunțat că Shakira a doborât mai multe recorduri pe Spotify și în topurile Billboard, datorită colaborării sale cu DJ-ul argentinian Bizarrap.

Printre recordurile doborâte de Shakira,  „BZRP Music Sessions Vol. 53”, piesa electropop tăioasă care îl vizează pe fostul ei soț Gerard Piqué, a devenit cel mai difuzat cântec latin de pe Spotify, atât în 24 de ore, cât și într-o singură săptămână. Piesa are 14,4 milioane de difuzări într-o singură zi și 80,6 milioane de difuzări într-o săptămână.

La scurt timp după anunțul Guinness, Sharika a apărut în emisiunea Tonight Show pentru a interpreta „BZRP Music Sessions Vol. 53”.

„BZRP Music Sessions Vol. 53” a doborât, de asemenea, recordul pentru  piesa latino care a atins 100 de milioane de vizualizări pe YouTube, după ce a atins această cifră în aproximativ 70 de ore și a doborât recordul pentru cele mai multe vizualizări în 24 de ore, cu 63 de milioane într-o singură zi pe YouTube.

Cu această piesă, Shakira a devenit, de asemenea, prima cântăreață care debutează în top 10 al Billboard Hot 100 cu o piesă în limba spaniolă și prima femeie care se înlocuiește pe locul 1 în clasamentul Billboard Latin Airplay.

Melodia a ajutat-o, de asemenea, pe Shakira să doboare recordul de cele mai multe hituri din Top 10 atât în clasamentele Billboard Hot Latin Songs, cât și în clasamentul Latin Airplay de către o artistă. Printre alte distincții se numără și recordul pentru cele mai multe piese în topurile Billboard pentru o piesă în limba spaniolă a unei artiste și cele mai multe hituri nr. 1 în topurile Latin Airplay, Latin Pop Airplay și Latin Digital Song Sales.

Până în prezent, piesa are peste 403 milioane de difuzări pe Spotify, în timp ce videoclipul piesei a adunat peste 410 milioane de vizualizări pe YouTube. Piesa le-a adus Shakirei și lui Bizarrap patru recorduri împreună, iar Shakirei alte 10.

Distribuie articolul: