Shakira (46 de ani), fostă parteneră a lui Gerard Piqué, a primit o condamnare la trei ani de închisoare cu suspendare și o amendă totală de 8 milioane de euro.

Ea a fost sancționată pentru neplata taxelor și impozitelor în perioada 2012-2014, generând un prejudiciu de 14,5 milioane de euro pentru statul spaniol. Acordul între părți a transformat procesul la Barcelona într-o formalitate.

În sala de judecată, Shakira a rostit doar patru cuvinte în limba spaniolă, confirmând cunoașterea faptelor și pledoaria de vinovăție.

„Asi es”, în traducere ”Este corect”. Imediat, Shakira a fost întrebată dacă pledează vinovată, iar columbianca a spus ”Si”, adică ”Da”. După acest răspuns, Shakira s-a putut întoarce pe scaun, nu înainte să rostească al patrulea și ultimul cuvânt spus în sala de judecată, ”Gracias”, în traducere ”Mulțumesc”.

Subliniind că evită un proces pentru a proteja copiii ei, artista a exprimat importanța asigurării unei vieți liniștite pentru aceștia.
După despărțirea de Gerard Piqué, Shakira și cei doi copii, Milan și Sasha, s-au mutat la Miami, unde artista deține o vilă spectaculoasă.

Distribuie articolul: