Infidelitatea este un termen care distruge stabilitatea sistemului de relații intime și personale. Există o mulțime de motive pentru infidelitate. Printre acestea se numără: oboseala din relațiile actuale, dorința de schimbare, dorința de a primi energie nouă, sentimente noi și o nouă porțiune de admirație de la o altă persoană. Însă, trebuie să evidențiem faptul că infidelitatea este înrădăcinată în egoismul personal și indiferența față de oameni.

Foto: totuldespremame.ro

Infidelitatea este opusul fidelității și loialității, iar oamenii apreciază și respectă anume aceste calități. Atât femeile, cât și bărbații pot fi dezamăgiți și trădați. Noi însă, totuși am abordat acest subiect doar cu femeile. 

Fiecare femeie e diferită, astfel și părerile pot fi împărțite. Totuși, e greu să spui „da” sau „nu” atunci când nu ești într-o astfel de situație, însă moldovencele noastre au reușit. Mai jos vei vedea dacă toate cred la fel, sau părerile sunt diferite. 

Revista EA.md a întrebat femeile din Republica Moldova și iată răspunsurile lor la întrebarea:

Infidelitatea este un motiv pentru divorț/despărțire?

 

Foto: despremame.ro

„Da, pentru că dacă o persoană își permite să te trădeze, atunci aceasta nu te-a apreciat, respectat și iubit”.

„Cu siguranță da. Acest subiect îl poți aborda din mai multe puncte de vedere, pentru că infidelitatea poate fi sexuală, dar și psihologică. Oricum, știți zicala: dacă te-a înșelat o dată, se va mai repeta”.

„Da, pentru că te simți trădat și folosit”.

„Da, infidelitatea este un păcat. Argumentele că ea/el nu mă înțelege, dar amantul/a mă înțelege mai bine, este o minciună. Doar soția/soțul îți pot fi cea mai apropiată persoană. E ușor să fii drăguț și grijuliu pe o perioadă scurtă de timp, însă, să stai și să repari ceva ce nu merge bine, e mai greu. Cel ce înșală are nevoie de atenție, dar fuge de responsabilități, nu vrea să muncească, să înțeleagă, să asculte și să audă”.

„Da, dacă există infidelitate, nu există nici respect sau cel mai important, dragoste. Infidelitatea e dovadă clară, că persoana nu mai are nevoie de tine și nu-i pasă de tine”.

„Da, pentru că de regulă, infidelitatea vine la pachet cu neîncrederea, ceea ce chiar poate provoca o despărțire în relație. Comunicarea și înțelegerea este soluția”.

„Da, este motiv de divorț. Infidelitatea înseamnă încălcarea credinței conjugale, faptă care dovedește nestatornicia în dragoste. Nu pot conviețui doi oameni, atunci când unul este fidel și altul infidel”.

„Da, infidelitatea înseamnă divorț. Partenerul tău se presupune să te prețuiască. Dacă el împarte patul și intimitatea emoțională cu altcineva. Totodată își permite să aibă aventuri sau să se îndrăgostească de o altă persoană, indiferent de motivele pe care le are, înseamnă că nu prețuiește ce are lângă el. Deși, ceea ce face el e greșit și noi nu avem (poate uneori) nicio vină, responsabilitatea noastră ca femei este să plecăm dintr-un loc în care nu suntem prețuite. E bine să ne iubim și să învățăm să ne dăm seama că noi avem valoare și indiferent de cât de mult am iubi o altă persoană, noi să fim pe primul loc”.

„Da, dacă odată ce s-a întâmplat, se va întâmpla și a doua și a treia oară. Celălalt partener dacă vede că tu îl lași să facă în continuare asta și îl ierți, adică îl accepți înapoi, el nu se va opri. Părerea mea principală e că femeile trebuie să se iubească pe ele și să plece chiar dacă le este greu”.

„Da, pentru că persoana care a fost infidelă nu mai are sentimente față de parter/ă, dar îi este frică să accepte, să plece din acea relație și să fie responsabil/ă de acțiunile înfăptuite. Acest lucru mai înseamnă că el/ea nu mai respectă persoana de alături, nu-și respectă alegerea, nu comunică despre nevoile sale – nu mai vrea să lupte pentru acea relație, nu-i pasă ce ar simți cealaltă persoană, deci este indiferent”.

„Da, infidelitatea este întotdeauna un mare motiv de divorț, dar dacă se ajunge până la acel pas depinde foarte mult și de circumstanțele, sau cauza acestei acțiuni.  Adică, asta ar însemna că infidelitatea nu duce mereu la divorț, deși în majoritatea cazurilor așa se întâmplă”.

„Da, pentru că viața nu se rezumă doar la o persoană”.

„Da, deoarece nu mai pot avea încredere în persoana respectivă, pentru mine încrederea, stă la baza unei relații armonioase pe care mă pot baza cu desăvârșire”.

Deci, se pare că multe femei din Moldova au aceeași părere, cel puțin toate cele 13 femei chestionate de noi au răspuns cu „Da”. Pentru ele este un motiv pentru divorț sau despărțire.

Tu ce părere ai despre infidelitate, ai fi capabil/ă să ierți?

Distribuie articolul: