Probabil printre cele mai frecvente probleme cu care ne-am confruntat măcar o dată fiecare dintre noi sunt dragostea de sine. Nici bucuria de a trăi prezentul fără gânduri negative, nu ne este străină. Psihologa Aurelia Balan recomandă să încetăm să ne comparăm cu alții, în dorința de a fi „perfecți”, să nu ne mai învinovățim continuu și să trăim cu trecutul. Iată șapte sfaturi care să ne învețe să trăim în echilibru cu propria persoană pentru a cunoaște fericirea.

Încetează să mai vrei să fii perfect

Acest lucru te descurajează și te limitează, acceptă-te așa cum ești, cu plusuri și cu minusuri, ai curajul de a fi imperfect și nu-ți trăi viața încercând să impresionezi lumea, trăiește-o astfel încât să-ți aducă bucurie: a fi fericit nu înseamnă că totul este perfect, ci că te-ai decis să privești dincolo de imperfecțiuni.

Încetează să te compari cu alții

Tu ești unic și nu poți avea tot ceea ce au toți ceilalți împreună; ai propriile tale calități și abilități cu care îți poți croi propriul tău drum în viață. Nefericirea nu vine din lipsă, ci din comparație, fii fericit că ești un individ unic, înzestrat cu talente și abilități unice. nu-ți petrece niciodată timpul tău prețios și energia comparându-ți talentele tale cu cele ale altora.

Încetează să te uiți la ce nu ai

Privește spre ceea ce ai, spre ceea ce ai realizat și spre propriile calități care te-au ajutat să ai acele realizări. Nu contează ceea ce ai, ci ceea ce faci cu ceea ce ai!

Încetează să te etichetezi…

… să te învinovățești, să te autocritici, să te autosabotezi – încurajează-te! Spune-ți mereu, când te încurci în drumul tău prin viață că vei reuși și de această dată, nu e decât o provocare a sorții în urma căreia te vei alege cu învățăminte.

Încetează să te mai gândești la ziua de ieri, ce oricum s-a dus

Sunt doar două zile într-un an în care nu poți face nimic. Una este numită ieri și cealaltă este numită mâine. Așa că astăzi este ziua potrivită pentru a iubi, a crede, a face şi mai ales a trăi!

Trezește-te în fiecare dimineață cu gândul că ceva minunat este pe cale să se întâmple

Fiecare zi este o NOUĂ ZI, privește și observă lucrurile frumoase care vin spre tine și cu care tu mergi spre tine și spre ceilalți, observă aspectele pozitive din viața ta, iar seara așterne-le pe hârtie și exprimă-ți recunoștința pentru ele!

De ce???

Pentru că, cu cât mai mult recunoști și exprimi recunoștință pentru ceea ce ai azi, cu atât mai mult vei avea lucruri pentru care să-ți exprimi mulțumirea mâine!

Sursa: Instagram/AureliaBalan